Sterke financiële start voor Zalando dit jaar | RetailDetail

Sterke financiële start voor Zalando dit jaar

Sterke financiële start voor Zalando dit jaar

Zalando heeft het eerste kwartaal van dit jaar 35 procent meer omzet geboekt in vergelijking met dezelfde periode in het jaar ervoor.

Sterke groei omzet

In totaal groeide de omzet naar 501 miljoen euro. In de Duitstalige landen boekte de online retailer een omzet van 284 miljoen euro, oftewel 27 procent meer dan in 2013.

 

Het aantal bezoekers op de website van Zalando steeg met 57 miljoen naar 332 miljoen. Meer dan 38 procent van de consumenten bezoekt de webshop via een mobiel apparaat. Het aantal actieve klanten steeg van 10,3 naar 13,5 miljoen begin dit jaar.

 

Toekomstplannen

"De start van het jaar is veelbelovend, dus we zijn op schema met onze plannen voor 2014", zegt Rubin Ritter, lid van de raad van bestuur Zalando. Dit jaar wordt onder meer de uitbereiding van het logistieke centrum voltooid in Erfunt. Dat werd pas in 2012 gebouwd, maar bleek al snel te klein. Ook wordt verwacht dat de e-tailer dit jaar nog werk maakt van een beursgang.

 

Komende maanden wil het bedrijf focussen op het verbeteren van het bezorgingsproces, zoals de uitrol van ophaalpunten in andere landen. Daarnaast plant Zalando een mobiele app te lanceren in de zomer. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.