Stichting CPNB lanceert digitale boekenkast | RetailDetail

Stichting CPNB lanceert digitale boekenkast

Stichting CPNB lanceert digitale boekenkast

De Stichting CPNB heeft met LeesID een digitale boekenkast gelanceerd, waarin consumenten hun aangekochte e-boeken op een centrale plaats kunnen bewaren. Dat doen ze door hun accounts van de webwinkels te koppelen.

Maximale keuzevrijheid

Momenteel zijn er vijf webwinkels die meewerken aan het project: Bol.com, Managementboek.nl, Ebook.nl, The Read Shop en Boeken.com. Klanten van die webwinkels kunnen hun accounts koppelen aan LeesID, waarna al hun aangekochte digitale boeken daar worden bewaard. Met de huidige partners zegt Stichting CPNB al driekwart van de markt te hebben; in de toekomst zullen ook Libris, Blz., ECI en Harlequin zich aansluiten.

 

De Stichting CPNB hoopt met het initiatief het digitale lezen verder te stimuleren. "Zo creëren we maximale keuzevrijheid in waar men zijn e-books koopt en op welk apparaat het boek wordt gelezen. Een eerlijk en consumentvriendelijk systeem waarmee we verwachten dat digitaal lezen een nog grotere groeispurt zal doormaken in Nederland en Vlaanderen", verklaart CPNB-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer aan Twinkle.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.