Stichting CPNB lanceert digitale boekenkast

Stichting CPNB lanceert digitale boekenkast

De Stichting CPNB heeft met LeesID een digitale boekenkast gelanceerd, waarin consumenten hun aangekochte e-boeken op een centrale plaats kunnen bewaren. Dat doen ze door hun accounts van de webwinkels te koppelen.

Maximale keuzevrijheid

Momenteel zijn er vijf webwinkels die meewerken aan het project: Bol.com, Managementboek.nl, Ebook.nl, The Read Shop en Boeken.com. Klanten van die webwinkels kunnen hun accounts koppelen aan LeesID, waarna al hun aangekochte digitale boeken daar worden bewaard. Met de huidige partners zegt Stichting CPNB al driekwart van de markt te hebben; in de toekomst zullen ook Libris, Blz., ECI en Harlequin zich aansluiten.

 

De Stichting CPNB hoopt met het initiatief het digitale lezen verder te stimuleren. "Zo creëren we maximale keuzevrijheid in waar men zijn e-books koopt en op welk apparaat het boek wordt gelezen. Een eerlijk en consumentvriendelijk systeem waarmee we verwachten dat digitaal lezen een nog grotere groeispurt zal doormaken in Nederland en Vlaanderen", verklaart CPNB-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer aan Twinkle.

Tags: