Storing bij PostNL zorgt voor vertragingen op pakjesavond | RetailDetail

Storing bij PostNL zorgt voor vertragingen op pakjesavond

Storing bij PostNL zorgt voor vertragingen op pakjesavond

Vanavond is het pakjesavond in Nederland en dat is traditioneel een bijzonder drukke periode voor de postbedrijven. Bij PostNL loopt de levering echter heel wat vertraging op door een informaticaprobleem. 40.000 pakjes zouden vandaag niet geleverd kunnen worden.

Vergoeding bij bol.com

Vooral late bestellers zitten dus met de handen in het haar als het op sinterklaascadeautjes aankomt. Toch gaat het maar over een klein percentage van het totale aantal pakjes: PostNL moet vandaag immers een half miljoen pakketjes aan huis leveren. Ondertussen wordt alles in het werk gesteld om toch zoveel mogelijk pakjes tijdig aan huis te leveren.

 

Bol.com heeft zijn klanten al persoonlijk op de hoogte gebracht en biedt ze een vergoeding van maximaal 15 euro aan voor pakjes die te laat geleverd worden.

 

PostNL beseft ook wel dat het geluk heeft dat pakjesavond dit jaar op een maandag valt: heel wat mensen hebben dit weekend al Sinterklaas gevierd en bovendien leveren veel webshops niet op maandag. Daardoor is het relatief rustig. In de aanloop naar Sinterklaas leverde PostNL wekelijks vier tot vijf miljoen pakjes aan huis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.