Storing bij PostNL zorgt voor vertragingen op pakjesavond

Storing bij PostNL zorgt voor vertragingen op pakjesavond

Vanavond is het pakjesavond in Nederland en dat is traditioneel een bijzonder drukke periode voor de postbedrijven. Bij PostNL loopt de levering echter heel wat vertraging op door een informaticaprobleem. 40.000 pakjes zouden vandaag niet geleverd kunnen worden.

Vergoeding bij bol.com

Vooral late bestellers zitten dus met de handen in het haar als het op sinterklaascadeautjes aankomt. Toch gaat het maar over een klein percentage van het totale aantal pakjes: PostNL moet vandaag immers een half miljoen pakketjes aan huis leveren. Ondertussen wordt alles in het werk gesteld om toch zoveel mogelijk pakjes tijdig aan huis te leveren.

 

Bol.com heeft zijn klanten al persoonlijk op de hoogte gebracht en biedt ze een vergoeding van maximaal 15 euro aan voor pakjes die te laat geleverd worden.

 

PostNL beseft ook wel dat het geluk heeft dat pakjesavond dit jaar op een maandag valt: heel wat mensen hebben dit weekend al Sinterklaas gevierd en bovendien leveren veel webshops niet op maandag. Daardoor is het relatief rustig. In de aanloop naar Sinterklaas leverde PostNL wekelijks vier tot vijf miljoen pakjes aan huis.