Superdirect is failliet verklaard | RetailDetail

Superdirect is failliet verklaard

Superdirect is failliet verklaard

Het bedrijf achter Superdirect.com is failliet verklaard. Het enige afhaalpunt sloot al op 1 mei en met het faillissement van de BV blijkt er nu helemaal een einde te komen aan de plannen van de oprichters.

Einde aan grootse plannen

Toen het filiaal van Superdirect.com in Eindhoven op 1 mei sloot was er zogezegd nog geen sprake van een faillissement, al was het plotse stopzetten van de "proefperiode" van het project meer dan verdacht. Hoewel de initiatiefnemers, Henk Niemansverdriet en Peter Pompen, beweerden dat er net goede lessen getrokken waren uit het eerste filiaal, blijkt nu uit het faillissement dat het afhaalpunt onvoldoende omzet genereerde.

 

Bij de start van Superdirect.com hadden beide ondernemers nochtans grote plannen. Ze hadden het idee om honderden vestigingen te openen doorheen Nederland, waar klanten hun online bestelde boodschappen bij een volautomatisch loket binnen anderhalve minuut konden afhalen. Met het volledig onbemande afhaalpunt in Eindhoven had Superdirect dan ook een wereldprimeur te pakken, maar de omzet kwam dus maar traag op gang.

 

Ook voor Sligro Food Group is het faillissement een teleurstelling. Dat bedrijf had een aandeel van 37 procent in Superdirect.com en leverde een groot deel van de producten aan. Daarnaast werd er ook samengewerkt met The Greenery, waar Niemansverdriet eerder algemeen directeur was, Hessing, Van Rooi Meat en Le Perron.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.