Superdirect is failliet verklaard | RetailDetail

Superdirect is failliet verklaard

Superdirect is failliet verklaard

Het bedrijf achter Superdirect.com is failliet verklaard. Het enige afhaalpunt sloot al op 1 mei en met het faillissement van de BV blijkt er nu helemaal een einde te komen aan de plannen van de oprichters.

Einde aan grootse plannen

Toen het filiaal van Superdirect.com in Eindhoven op 1 mei sloot was er zogezegd nog geen sprake van een faillissement, al was het plotse stopzetten van de "proefperiode" van het project meer dan verdacht. Hoewel de initiatiefnemers, Henk Niemansverdriet en Peter Pompen, beweerden dat er net goede lessen getrokken waren uit het eerste filiaal, blijkt nu uit het faillissement dat het afhaalpunt onvoldoende omzet genereerde.

 

Bij de start van Superdirect.com hadden beide ondernemers nochtans grote plannen. Ze hadden het idee om honderden vestigingen te openen doorheen Nederland, waar klanten hun online bestelde boodschappen bij een volautomatisch loket binnen anderhalve minuut konden afhalen. Met het volledig onbemande afhaalpunt in Eindhoven had Superdirect dan ook een wereldprimeur te pakken, maar de omzet kwam dus maar traag op gang.

 

Ook voor Sligro Food Group is het faillissement een teleurstelling. Dat bedrijf had een aandeel van 37 procent in Superdirect.com en leverde een groot deel van de producten aan. Daarnaast werd er ook samengewerkt met The Greenery, waar Niemansverdriet eerder algemeen directeur was, Hessing, Van Rooi Meat en Le Perron.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.