Superdirect is failliet verklaard

Superdirect is failliet verklaard

Het bedrijf achter Superdirect.com is failliet verklaard. Het enige afhaalpunt sloot al op 1 mei en met het faillissement van de BV blijkt er nu helemaal een einde te komen aan de plannen van de oprichters.

Einde aan grootse plannen

Toen het filiaal van Superdirect.com in Eindhoven op 1 mei sloot was er zogezegd nog geen sprake van een faillissement, al was het plotse stopzetten van de "proefperiode" van het project meer dan verdacht. Hoewel de initiatiefnemers, Henk Niemansverdriet en Peter Pompen, beweerden dat er net goede lessen getrokken waren uit het eerste filiaal, blijkt nu uit het faillissement dat het afhaalpunt onvoldoende omzet genereerde.

 

Bij de start van Superdirect.com hadden beide ondernemers nochtans grote plannen. Ze hadden het idee om honderden vestigingen te openen doorheen Nederland, waar klanten hun online bestelde boodschappen bij een volautomatisch loket binnen anderhalve minuut konden afhalen. Met het volledig onbemande afhaalpunt in Eindhoven had Superdirect dan ook een wereldprimeur te pakken, maar de omzet kwam dus maar traag op gang.

 

Ook voor Sligro Food Group is het faillissement een teleurstelling. Dat bedrijf had een aandeel van 37 procent in Superdirect.com en leverde een groot deel van de producten aan. Daarnaast werd er ook samengewerkt met The Greenery, waar Niemansverdriet eerder algemeen directeur was, Hessing, Van Rooi Meat en Le Perron.

Tags: