Superdirect.com: volgend jaar 14 nieuwe vestigingen

Superdirect.com: volgend jaar 14 nieuwe vestigingen
Superdirect.com wil in 2014 op veertien nieuwe locaties aan de slag. Nu heeft het bedrijf één vestiging (in Eindhoven), maar de ambitie is om een nationaal netwerk van onbemande afhaalpunten voor levensmiddelen op te zetten.

'Geen probleem met vergunningen'

De Sligro-dochter werkt met volautomatische afhaalpunten, waarbij klanten na het scannen van een code op papier of smartphone hun bestelde boodschappen aangeleverd krijgen. Die zijn eerder in een distributiecentrum verzameld en afgeleverd in het afhaalpunt dat kruidenierswaren, gekoelde producten en diepvriesartikelen kan afhandelen in dezelfde bestelling.

 

Superdirect.com bouwt de afhaalpunten, die eruit zien als een rechthoekige loods, op een productielocatie en kan deze in korte tijd opbouwen en in gebruik nemen. De onderneming denkt niet veel problemen te hebben met het verwerven van de benodigde vergunningen: het is immers een klassiek afhaalpunt, waar geen betalingen worden uitgevoerd, geen personeel aanwezig is en geen producten te zien zijn. De bestellingen worden in meerdere dozen afgeleverd, waarna de klant deze alleen naar de auto hoeft te dragen.

Tags: