Superdirect.com: volgend jaar 14 nieuwe vestigingen | RetailDetail

Superdirect.com: volgend jaar 14 nieuwe vestigingen

Superdirect.com: volgend jaar 14 nieuwe vestigingen
Superdirect.com wil in 2014 op veertien nieuwe locaties aan de slag. Nu heeft het bedrijf één vestiging (in Eindhoven), maar de ambitie is om een nationaal netwerk van onbemande afhaalpunten voor levensmiddelen op te zetten.

'Geen probleem met vergunningen'

De Sligro-dochter werkt met volautomatische afhaalpunten, waarbij klanten na het scannen van een code op papier of smartphone hun bestelde boodschappen aangeleverd krijgen. Die zijn eerder in een distributiecentrum verzameld en afgeleverd in het afhaalpunt dat kruidenierswaren, gekoelde producten en diepvriesartikelen kan afhandelen in dezelfde bestelling.

 

Superdirect.com bouwt de afhaalpunten, die eruit zien als een rechthoekige loods, op een productielocatie en kan deze in korte tijd opbouwen en in gebruik nemen. De onderneming denkt niet veel problemen te hebben met het verwerven van de benodigde vergunningen: het is immers een klassiek afhaalpunt, waar geen betalingen worden uitgevoerd, geen personeel aanwezig is en geen producten te zien zijn. De bestellingen worden in meerdere dozen afgeleverd, waarna de klant deze alleen naar de auto hoeft te dragen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.