Tesco voert eerste levering met robot uit | RetailDetail

Tesco voert eerste levering met robot uit

Tesco voert eerste levering met robot uit

De Britse supermarktketen Tesco heeft voor het eerst een online bestelling bij een klant aan huis geleverd met de hulp van een robot.

Tesco Now

De robots zijn volledig zelfstandig en kunnen in een straal van ongeveer vijf kilometer rond een supermarkt van Tesco leveren. Klanten kunnen hun bestellingen volgen via een speciale app. Om te voorkomen dat de robots worden gestolen, zit er ook een antidiefstalsysteem in de toestellen.

 

De test met de robot, die voorlopig maar één keer zal worden uitgevoerd, werd gedaan in het kader van Tesco Now, waarbij online bestellingen binnen het uur bij de klant thuis worden geleverd. Die dienst werd in april al uitvoerig getest en Tesco wil die binnenkort in meer locaties doorheen Londen beschikbaar maken.

 

“We kijken altijd uit naar nieuwe manieren om de winkelervaring van onze klanten te verbeteren. We hebben een eenmalige test uitgevoerd als onderdeel van de service Tesco Now, in samenwerking met een technologiebedrijf. We hebben heel wat geleerd van deze test en we zullen de feedback bekijken voor we de volgende stappen nemen”, aldus Tesco. De robots werden in samenwerking met het bedrijf Starship Technologies ontwikkeld.

 

De robot die Tesco gebruikt is een idee van Ahti Heinla en Janus Friist, twee medeoprichters van Skype, die eind 2015 met het nieuws naar buiten kwamen dat de robot in ontwikkeling was. De robot rijdt 99% autonoom, al kan een menselijke bestuurder de controle nemen bij problemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fusiedeal tussen Sainsbury’s en Asda is rond

30/04/2018

Twee dagen nadat geruchten over een mogelijke fusie tussen de Britse warenhuisketens Asda en Sainsbury’s de kop opstaken, volgt nu het nieuws dat de deal rond is. De groep wordt de grootste in het Verenigd Koninkrijk, net voor Tesco.

Superfusie tussen Sainsbury's en Asda in de maak

28/04/2018

De Britse supermarktketens Asda en Sainsbury’s zijn in vergevorderde gesprekken rond een fusie. De deal van zo’n tien miljard Britse pond zou Tesco onttronen als grootste Britse foodretailer.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.

Tesco op het goede spoor

11/04/2018

De Britse retailer Tesco publiceerde sterke jaarresultaten en versterkt z’n leiderspositie op de thuismarkt. De recente overname van grossier Booker opent nieuwe perspectieven.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.