Test met beacons in Leeuwarden | RetailDetail

Test met beacons in Leeuwarden

Test met beacons in Leeuwarden

Krantenuitgever NDC mediagroep gaat een test uitvoeren met beacons bij dertig winkeliers in Leeuwarden. Zo wil het bedrijf testen hoe mobiele reclame via beacons in de toekomst een rol kan spelen.

Verbanden leggen

Bij dertig winkels in Leeuwarden zal een beacon geplaatst worden. Klanten die de Lightcurb app op hun smartphone hebben geïnstalleerd, kunnen daardoor (reclame)boodschappen op hun telefoon ontvangen. Doel van het project is om ervaringen op te doen en uit te wisselen. "iBeacons zijn de perfecte manier om de online en offline wereld samen te brengen. Wij willen ondernemers graag helpen die verbanden te leggen", zegt marketingmanager Peter Idema aan Emerce.

 

Steeds meer handelaars beginnen het nut van beacons in te zien, om klanten die een bepaalde winkel voorbij lopen onmiddellijk te informeren over promoties. Een consument die anders zomaar de winkel voorbij was gelopen, kan zo misschien toch overtuigd worden om de winkel binnen te stappen. Verschillende grote merken gebruiken dit systeem ook al om klanten die hun app geïnstalleerd hebben te contacteren als ze in de buurt van een filiaal komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.