Test met beacons in Leeuwarden | RetailDetail

Test met beacons in Leeuwarden

Test met beacons in Leeuwarden

Krantenuitgever NDC mediagroep gaat een test uitvoeren met beacons bij dertig winkeliers in Leeuwarden. Zo wil het bedrijf testen hoe mobiele reclame via beacons in de toekomst een rol kan spelen.

Verbanden leggen

Bij dertig winkels in Leeuwarden zal een beacon geplaatst worden. Klanten die de Lightcurb app op hun smartphone hebben geïnstalleerd, kunnen daardoor (reclame)boodschappen op hun telefoon ontvangen. Doel van het project is om ervaringen op te doen en uit te wisselen. "iBeacons zijn de perfecte manier om de online en offline wereld samen te brengen. Wij willen ondernemers graag helpen die verbanden te leggen", zegt marketingmanager Peter Idema aan Emerce.

 

Steeds meer handelaars beginnen het nut van beacons in te zien, om klanten die een bepaalde winkel voorbij lopen onmiddellijk te informeren over promoties. Een consument die anders zomaar de winkel voorbij was gelopen, kan zo misschien toch overtuigd worden om de winkel binnen te stappen. Verschillende grote merken gebruiken dit systeem ook al om klanten die hun app geïnstalleerd hebben te contacteren als ze in de buurt van een filiaal komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.