Topbloemen.nl grootste Nederlandse bloemenbezorger | RetailDetail

Topbloemen.nl grootste Nederlandse bloemenbezorger

Topbloemen.nl grootste Nederlandse bloemenbezorger

Topbloemen.nl heeft vorig jaar zijn grootste concurrent Fleurop ingehaald. Voor het eerst haalde de bloemenbezorger een hogere omzet dan Fleurop. Om dat te vieren krijgt elke klant een gratis vaas bij een bestelling.

Felle strijd

Topbloemen.nl haalde vorig jaar een omzet van ongeveer 11,15 miljoen euro. Daarmee gaat het nipt voorbij Fleurop, dat het moet doen met 11,06 miljoen euro. Dat is de totale omzet voor beide bedrijven, die zowel de online aankopen, de commissie die het krijgt van aangesloten bloemisten en de B2B-opbrengst samenbrengt, volgens Twinkle.


Beide bedrijven voeren al enkele jaren een fikse strijd voor de koppositie op de markt. Enkele jaren geleden besloot Fleurop de aangesloten bloemisten te verbieden om nog bestellingen van concurrenten uit te voeren. Topbloemen.nl besloot toen om naar mededingingsautoriteit NMa te stappen. Ook de bloemisten volgden Topbloemen destijds in die klacht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.