Total Sports wordt Sportshop.com

Total Sports wordt Sportshop.com

Total Sports Trading verandert op 1 juli van naam en gaat dan officieel verder als Sportshop.com. Met die nieuwe wil de groep sportwebshops internationaal verder kunnen groeien. In Nederland blijven de huidige namen ook in gebruik.

Eigen identiteit

Total Sports Trading is in Nederland bekend van webshops zoals Hardloopshop.nl, Handbalshop.nl, Hockeyshop.nl, Volleybalshop.nl, Korfbalshop.nl en Fitnessshop.nl. Die blijven in Nederland ook bestaan, maar internationaal wordt er voor een andere strategie gekozen. Sportshop.com zal ze bundelen tot één groot online warenhuis voor sporters, een beetje zoals eerder ook Coolblue al besloot om al zijn aparte webshops achter zich te laten en onder één merknaam verder te gaan.

 

Al vanaf het begin in 2002 is het doel van Total Sports geweest om vernieuwend en onderscheidend te zijn in de markt", zegt directeur Mark van Gijzel. “Bij onderscheidend willen zijn past ook een eigen identiteit. Om de eigen identiteit nog beter vorm te geven hebben we ervoor gekozen om verder te gaan met een sterke overkoepelende brand. Total Sports zal vervangen worden door de naam Sportshop.com met een daarbij behorend beeldmerk.”

 

Sinds vorige maand beschikt Total Sports ook over een eigen distributiecentrum in Waalwijk, daar waar het voorheen moest verzenden uit vier verschillende magazijnen. Het distributiecentrum is 3.500 m² groot en kan nog eens met 1.500 m² uitgebreid worden.