Trump richt pijlen op Amazon | RetailDetail

Trump richt pijlen op Amazon

Trump richt pijlen op Amazon
Shutterstock

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

 

'Delivery boy'

Trump heeft in een reeks tweets aangegeven dat Amazon profiteert van een aantal voordelen bij U.S. Postal Service, waardoor de Amerikaanse post flink verlies maakt op de samenwerking met de webshop. Volgens Trump gebruikt Amazon de post als persoonlijke ‘delivery boy’.

 

Daarnaast wijst Trump erop dat Amazon ook flink wat belastingvoordelen krijgt, terwijl andere retailers, die wel al hun belastingen moeten betalen, de deuren moeten sluiten. De president spreekt daarbij over oneerlijke concurrentie.

 

The Washington Post

Een andere doorn in het oog van Trump, is het feit dat Jeff Bezos, CEO van Amazon, ook eigenaar is van The Washington Post. Dat is een van de kranten die vaak door de Amerikaanse president onder vuur worden genomen als 'fake news'. Bezos zegt dan wel zich niet te mengen met de inhoud van de krant, toch is dat niet voldoende voor Trump.

 

Voorlopig zijn er nog geen maatregelen aangekondigd, maar de tweets van Trump hebben er op maandag wel voor gezorgd dat het aandeel van Amazon meteen een tik kreeg van 5 procent.

 

Een aantal bronnen binnen het Witte Huis hebben aan het Amerikaanse Vanity Fair verteld dat Trump wil dat Amazon hogere verzendingskosten betaalt bij de U.S. Postal Service. Daarnaast wordt mogelijk het contract van Amazon met het Pentagon, waarbij Amazon verschillende clouddiensten ter waarde van enkele miljarden dollars zal voorzien, opgezegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

Liever plantaardig dan veganistisch voor consumenten

02/05/2018

Plantaardige voeding is - zelfs in de Verenigde Staten - sterk in opmars: 48% van de Amerikanen wil er meer plantaardig eten. Consumenten horen dan wel liever de term plantaardig dan veganistisch, die te streng en negatief klinkt.

Amazon verpulvert verwachtingen dankzij Prime en cloud

27/04/2018

Amazon-baas Jeff Bezos heeft weer een goede reden om een grote fles champagne te kraken: zijn bedrijf zag zijn omzet met 43% stijgen tot 51 miljard dollar (42 miljard euro). De nettowinst verdubbelde zelfs naar 1,63 miljard dollar.