Trump richt pijlen op Amazon

Trump richt pijlen op Amazon

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

 

'Delivery boy'

Trump heeft in een reeks tweets aangegeven dat Amazon profiteert van een aantal voordelen bij U.S. Postal Service, waardoor de Amerikaanse post flink verlies maakt op de samenwerking met de webshop. Volgens Trump gebruikt Amazon de post als persoonlijke ‘delivery boy’.

 

Daarnaast wijst Trump erop dat Amazon ook flink wat belastingvoordelen krijgt, terwijl andere retailers, die wel al hun belastingen moeten betalen, de deuren moeten sluiten. De president spreekt daarbij over oneerlijke concurrentie.

 

The Washington Post

Een andere doorn in het oog van Trump, is het feit dat Jeff Bezos, CEO van Amazon, ook eigenaar is van The Washington Post. Dat is een van de kranten die vaak door de Amerikaanse president onder vuur worden genomen als 'fake news'. Bezos zegt dan wel zich niet te mengen met de inhoud van de krant, toch is dat niet voldoende voor Trump.

 

Voorlopig zijn er nog geen maatregelen aangekondigd, maar de tweets van Trump hebben er op maandag wel voor gezorgd dat het aandeel van Amazon meteen een tik kreeg van 5 procent.

 

Een aantal bronnen binnen het Witte Huis hebben aan het Amerikaanse Vanity Fair verteld dat Trump wil dat Amazon hogere verzendingskosten betaalt bij de U.S. Postal Service. Daarnaast wordt mogelijk het contract van Amazon met het Pentagon, waarbij Amazon verschillende clouddiensten ter waarde van enkele miljarden dollars zal voorzien, opgezegd.