Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Modelandschap verduurzamen

Het tweedehandskledingplatform richt zich specifiek tot al wie high-end designerkleding wil kopen en verkopen. Sinds de oprichting in 2013 verkocht The Next Closet naar eigen zeggen al meer dan 30.000 stuks. Vorig jaar waren er dat vier keer zoveel als het jaar voordien.

 

Omzetcijfers geeft mede-oprichter Lieke Pijpers niet, al bevestigt ze wel dat het bedrijf nog niet winstgevend is. “Dat is ook niet per se ons doel”, zo  klinkt het. “We willen vooral ons bereik vergroten om duurzame impact te creëren. We willen mensen inspireren om items een nieuw leven te geven. Als we dit jaar weer vier keer zoveel items verkopen, komt winstgevendheid erg dichtbij. Uiteindelijk moet je als gezonde business je eigen broek kunnen ophouden.” Het bedrijf genereert inkomsten via een commissie van 20% op de prijs van de verkochte kledingstukken.

 

The Next Closet haalde in 2016 al eens één miljoen euro vers kapitaal op en doet dat dit jaar opnieuw. Geld dat nodig is om het bedrijf, dat intussen 15 voltijdse equivalenten telt, operationeel te houden en dat tegelijk moet dienen om de stap naar België te financieren.

 

Al 20% uit België

Net vandaag lanceert The Next Closet de Vlaamse variant van zijn online marktplaats: “We willen het modelandschap in de Benelux verduurzamen. Via Vlaanderen kregen we al 20% van ons organisch bereik en we zien hier dan ook veel kansen”, zegt Lieke Pijpers.

 

“Ook blijken er in België meer verkopers dan kopers te zijn, waardoor het marktplaatsaanbod algemeen aantrekkelijker zal worden”, voegt haar collega Thalita van Ogtrop eraan toe. Ze wijst er ook op dat Belgische consumenten meer uitgeven aan mode dan Nederlanders.

 

Voorlopig opent het platform geen eigen kantoor in België. “Wel werken we met Belgische krachten. Ook is een van onze investeerders, Wayne Parker Kent, actief in Vlaanderen. We mogen mensen in hun kantoor in Antwerpen laten werken”, aldus nog Lieke Pijpers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.