Uitleendienst Peerby gaat ook spullen verhuren | RetailDetail

Uitleendienst Peerby gaat ook spullen verhuren

Uitleendienst Peerby gaat ook spullen verhuren

Via Peerby was het al een tijdje mogelijk om spullen te lenen van mensen in de buurt, maar met Peerby Go zet het platform een nieuwe stap. Voortaan zal het ook mogelijk zijn om spullen te huren in plaats van enkel te lenen.

Levering met fietskoerier

"Lenen is ontzettend leuk, maar het is niet de beste oplossing als je regelmatig iets nodig hebt. Gemak en wederkerigheid zijn bepalende factoren om dagelijks gebruik mogelijk te maken, blijkt uit gesprekken met onze leden", zegt oprichter Daan Weddepohl. "Huren kun je elke dag doen, net als naar de bakker gaan. Wij willen met Peerby GO een serieus alternatief bieden voor kopen. Daarvoor moeten we minimaal hetzelfde gemak bieden als de beste (web)winkels; alles op voorraad, goede kwaliteit en open waar en wanneer het jou uitkomt."

 

Wie een artikel wil huren, geeft de tijd en locatie door aan Peerby. Het platform zorgt er daarna voor dat het tijdig wordt geleverd. Dat kan door de verhuurder zelf of met de fietskoeriers van Peerby. Na gebruik wordt het item gewoon terug opgehaald. Volgens Peerby kunnen verhuurders tot 250 euro per maand verdienen door het verhuren van spullen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.