Uitleendienst Peerby gaat ook spullen verhuren

Uitleendienst Peerby gaat ook spullen verhuren

Via Peerby was het al een tijdje mogelijk om spullen te lenen van mensen in de buurt, maar met Peerby Go zet het platform een nieuwe stap. Voortaan zal het ook mogelijk zijn om spullen te huren in plaats van enkel te lenen.

Levering met fietskoerier

"Lenen is ontzettend leuk, maar het is niet de beste oplossing als je regelmatig iets nodig hebt. Gemak en wederkerigheid zijn bepalende factoren om dagelijks gebruik mogelijk te maken, blijkt uit gesprekken met onze leden", zegt oprichter Daan Weddepohl. "Huren kun je elke dag doen, net als naar de bakker gaan. Wij willen met Peerby GO een serieus alternatief bieden voor kopen. Daarvoor moeten we minimaal hetzelfde gemak bieden als de beste (web)winkels; alles op voorraad, goede kwaliteit en open waar en wanneer het jou uitkomt."

 

Wie een artikel wil huren, geeft de tijd en locatie door aan Peerby. Het platform zorgt er daarna voor dat het tijdig wordt geleverd. Dat kan door de verhuurder zelf of met de fietskoeriers van Peerby. Na gebruik wordt het item gewoon terug opgehaald. Volgens Peerby kunnen verhuurders tot 250 euro per maand verdienen door het verhuren van spullen.

Tags: