Urenlange storing kost Bol.com handenvol geld | RetailDetail

Urenlange storing kost Bol.com handenvol geld

Urenlange storing kost Bol.com handenvol geld

Bol.com heeft vandaag met een flinke storing gekampt: de bezoekers van de webwinkel kregen vier uur lang de melding dat er een technisch probleem was en dat de site niet bereikbaar was.

Mogelijk groot financieel verlies

Ondertussen is de website van Bol.com wel opnieuw bereikbaar. Momenteel is het nog niet zeker wat het probleem was. "Het is geen gevolg van onderhoudswerkzaamheden", zegt woordvoerster Marjolein Verkerk tegen Twinkle. "Het duurde ook even voor we wisten waar we het moeten zoeken. We zijn nu druk bezig met een oplossing en we hopen zo snel mogelijk weer online te zijn."

 

Sinds de overname door Ahold is het niet meer geweten hoeveel omzet Bol.com jaarlijks haalt, maar volgens topman Dick Boer is de webshop goed voor ongeveer de helft van de online omzet van Ahold. In 2014 was dat 1,26 miljard euro, waardoor de omzet van Bol.com rond de 600 miljoen euro moet schommelen. Dat zou betekenen dat de technische storing Bol.com mogelijk enkele honderdduizenden euro's heeft gekost.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.