Van Haren laat klanten mobiel passen met augmented reality | RetailDetail

Van Haren laat klanten mobiel passen met augmented reality

Van Haren laat klanten mobiel passen met augmented reality

Schoenenketen Van Haren heeft een nieuwe app gelanceerd, waarmee klanten van de winkel door middel van augmented reality hun schoenmaat kunnen meten en vervolgens schoenen kunnen passen.

Wie het schoentje virtueel past...

Wie virtueel schoenen wil passen heeft een wit stuk papier, dunne sokken en een solide donkere achtergrond nodig. Via augmented reality wordt vervolgens gemeten wat de schoenmaat is en kunnen verschillende modellen digitaal worden gepast aan de eigen voeten. De app is ook voorzien van een barcodescanner.

 

De app geeft net als de website direct toegang tot de voorraad van de onderneming. Klanten die de juiste schoenen hebben gevonden, kunnen deze daardoor ook direct aanschaffen en afrekenen via iDeal, PayPal of creditcard. Het pakket kan onder rembours worden verzonden.

 

Het Nederlandse Van Haren is al enige tijd bezig zijn online omzet te laten groeien. Sinds eind 2010 is de eigen webwinkel in de lucht, die inmiddels ook direct toegang heeft tot informatie over de winkelvoorraden. Vorig jaar begon de onderneming ook met de verkoop via het platform van Wehkamp.nl. Van Haren is onderdeel van het Duitse Deichmann, dat ook de app ontwikkelde.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.