Verkoop op ao.nl van start gegaan | RetailDetail

Verkoop op ao.nl van start gegaan

Verkoop op ao.nl van start gegaan

De Britse online retailer Appliances Online is gestart met de verkoop in Nederland. Nederland is de derde markt waar ao.com van start gaat. Eerder verkocht het al in thuisland Verenigd Koninkrijk en in Duitsland.

Levering in Nederland nog niet op punt

Momenteel is het assortiment op ao.nl nog kleiner dan dat op ao.com. Er zijn al producten te vinden in de categorieën wassen & drogen, vaatwassers, koelen en koken & bakken, maar op de Britse site wordt er ook verkocht in de categorieën televisies, huishoudelijke apparaten en audioapparatuur. Het is dus niet onbestaande dat het assortiment binnenkort nog verder wordt uitgebreid.

 

De Nederlandse bestellingen, die gratis een dag na de bestelling aan huis worden geleverd, worden aangestuurd vanuit het distributiecentrum in het Duitse Bergheim. Althans, dat zou zo moeten, want op veel plekken wordt er enkel op maandag, woensdag en vrijdag geleverd, terwijl ao.nl in bepaalde gebieden zelfs helemaal niet levert. Dat schrijft Twinkle.

 

In de eerste helft van dit jaar moet er ook nog een distributiecentrum komen in de buurt van Keulen, waardoor de leveringsmogelijkheden van Appliances Online richting Nederland waarschijnlijk verder uitgebreid worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.