Vershuys opent afhaalpunten in zorgcentra

Vershuys opent afhaalpunten in zorgcentra

De Limburgse internetsupermarkt Vershuys.nl opent begin 2014 afhaalpunten in drie tot vier zorgcentra. Daarmee wordt weer een nieuwe markt voor afhaalpunten ontgonnen in Nederland.

Inspelen op besparingen

De nieuwe afhaalpunten worden geopend in samenwerking met het Groene Kruis onder de noemer Beter-eten-afhaalpunten. Leden van het Groene Kruis krijgen korting op hun bestellingen. Volgens general manager Marwin Dekkers is de opening van afhaalpunten bij woon- en zorgcentra logisch: "Je hebt daar meerdere woonunits rondom centrale ruimes. Dan is bezorgen op één plek efficiënter."

 

Daarnaast spelen ook de bezuinigingen op de thuiszorg een rol. "Dan is het ontzorgen van de boodschappen een eerste behoefte die wij kunnen invullen", stelt Dekkers tegen Distrifood. Voor Vershuys.nl is het een belangrijke uitbreiding van het bestaande aanbod: Vershuys beschikte al over een netwerk aan afhaalpunten bij boerderijwinkels.

 

Nederland is bezig met een enorme inhaalslag op het gebied van afhaalpunten voor boodschappen. Albert Heijn heeft losse afhaalpunten, afhaalpunten bij winkels en op kantoren. Supermarktketen Hoogvliet opende vorige maand in één klap 42 afhaalpunten bij winkels, terwijl in Eindhoven Superdirect.com experimenteert met een afhaalpunt waar helemaal geen personeel voor nodig is.

 

Vershuys.nl is een concept dat eigendom is van Plus-ondernemer Geert Benders uit Venlo, die de onderneming in 2012 kocht na een faillissement. Vershuys levert veel verse producten uit de regio, terwijl er inmiddels ook het complete assortiment van supermarktketen Plus te krijgen is.
Tags: