Vershuys opent afhaalpunten in zorgcentra | RetailDetail

Vershuys opent afhaalpunten in zorgcentra

Vershuys opent afhaalpunten in zorgcentra

De Limburgse internetsupermarkt Vershuys.nl opent begin 2014 afhaalpunten in drie tot vier zorgcentra. Daarmee wordt weer een nieuwe markt voor afhaalpunten ontgonnen in Nederland.

Inspelen op besparingen

De nieuwe afhaalpunten worden geopend in samenwerking met het Groene Kruis onder de noemer Beter-eten-afhaalpunten. Leden van het Groene Kruis krijgen korting op hun bestellingen. Volgens general manager Marwin Dekkers is de opening van afhaalpunten bij woon- en zorgcentra logisch: "Je hebt daar meerdere woonunits rondom centrale ruimes. Dan is bezorgen op één plek efficiënter."

 

Daarnaast spelen ook de bezuinigingen op de thuiszorg een rol. "Dan is het ontzorgen van de boodschappen een eerste behoefte die wij kunnen invullen", stelt Dekkers tegen Distrifood. Voor Vershuys.nl is het een belangrijke uitbreiding van het bestaande aanbod: Vershuys beschikte al over een netwerk aan afhaalpunten bij boerderijwinkels.

 

Nederland is bezig met een enorme inhaalslag op het gebied van afhaalpunten voor boodschappen. Albert Heijn heeft losse afhaalpunten, afhaalpunten bij winkels en op kantoren. Supermarktketen Hoogvliet opende vorige maand in één klap 42 afhaalpunten bij winkels, terwijl in Eindhoven Superdirect.com experimenteert met een afhaalpunt waar helemaal geen personeel voor nodig is.

 

Vershuys.nl is een concept dat eigendom is van Plus-ondernemer Geert Benders uit Venlo, die de onderneming in 2012 kocht na een faillissement. Vershuys levert veel verse producten uit de regio, terwijl er inmiddels ook het complete assortiment van supermarktketen Plus te krijgen is.
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.