Vidala failliet verklaard | RetailDetail

Vidala failliet verklaard

Vidala failliet verklaard

Vidala, het moederbedrijf achter verschillende modesites, zoals Jeansandfashion.com, Label54.nl en Jeansonline.nl, is failliet verklaard. Vidala was tot voor kort ook eigenaar van Vimodos.nl, maar die site werd net voor het faillissement verkocht.

Hoop schuldeisers

Vimodos.nl is nu in handen van Sventex Holding, het bedrijf achter Moderepubliek.nl. Dat nam zowel de merknaam, de url als een deel van de voorraad over. Zo wordt door een woordvoerder van Sventex bevestigd aan Twinkle.


Vidala was daarnaast ook eigenaar van websites zoals Jeansandfashion.com, Label54.nl, Bullsandbirds.com en Jeansonline.nl, die het zelf allemaal overnam uit failliete boedels. Die eerste drie domeinen verwijzen door naar Vimodos, terwijl op Jeansonline.nl momenteel enkel een placeholder te vinden is.


Curator Derk van Geel bekijkt nu wat er nog over is van Vidala en hoe de schuldeisers kunnen worden geholpen. "De onderneming (Vimodos.nl, nvdr) is vóór het faillissement overgedragen aan een andere partij, daar gaat natuurlijk mijn bijzondere aandacht naar uit. Het is opmerkelijk, maar niet per se fout, en het is aan mij om dit uit te zoeken uit naam van de schuldeisers. Dat zijn er een hoop, hoeveel weet ik niet precies. Ik ga nu kijken wat er nog valt te liquideren", zegt hij aan Twinkle.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.