Vidala failliet verklaard

Vidala failliet verklaard

Vidala, het moederbedrijf achter verschillende modesites, zoals Jeansandfashion.com, Label54.nl en Jeansonline.nl, is failliet verklaard. Vidala was tot voor kort ook eigenaar van Vimodos.nl, maar die site werd net voor het faillissement verkocht.

Hoop schuldeisers

Vimodos.nl is nu in handen van Sventex Holding, het bedrijf achter Moderepubliek.nl. Dat nam zowel de merknaam, de url als een deel van de voorraad over. Zo wordt door een woordvoerder van Sventex bevestigd aan Twinkle.


Vidala was daarnaast ook eigenaar van websites zoals Jeansandfashion.com, Label54.nl, Bullsandbirds.com en Jeansonline.nl, die het zelf allemaal overnam uit failliete boedels. Die eerste drie domeinen verwijzen door naar Vimodos, terwijl op Jeansonline.nl momenteel enkel een placeholder te vinden is.


Curator Derk van Geel bekijkt nu wat er nog over is van Vidala en hoe de schuldeisers kunnen worden geholpen. "De onderneming (Vimodos.nl, nvdr) is vóór het faillissement overgedragen aan een andere partij, daar gaat natuurlijk mijn bijzondere aandacht naar uit. Het is opmerkelijk, maar niet per se fout, en het is aan mij om dit uit te zoeken uit naam van de schuldeisers. Dat zijn er een hoop, hoeveel weet ik niet precies. Ik ga nu kijken wat er nog valt te liquideren", zegt hij aan Twinkle.

Tags: