VidaXL bouwt immens distributiecentrum | RetailDetail

VidaXL bouwt immens distributiecentrum

VidaXL bouwt immens distributiecentrum

Webshop vidaXL heeft de bouw van een nieuw distributiecentrum van 100.000 vierkante meter in Venlo aangekondigd. Daarnaast wordt het netwerk van webshops nu ook toegankelijk voor andere partijen.

 

Snelle internationale groei

VidaXL wil met de bouw van het nieuwe distributiecentrum inspelen op de snelle internationale groei en de groeiambities van het bedrijf. Momenteel is het bedrijf al aanwezig in 29 landen. De bouw van het distributiecentrum betekent een verdubbeling van de huidige capaciteit en volgens vidaXL is het meteen ook het grootste e-commercedistributiecentrum in Nederland.

 

Dagelijks moeten er meer dan 60.000 bestellingen verwerkt en verstuurd worden naar alle Europese landen. Als alles volgens plan verloopt, zal het distributiecentrum tegen het einde van dit jaar operationeel worden.

 

Om de expansie nog verder te versnellen, is het platform sinds kort ook opengesteld voor externe verkopers. Het doel is om bezoekers van de webshops in de toekomst de keuze te geven uit meer dan 1 miljoen producten.

 

VidaXL verkoopt via zijn platform producten in de categorieën Wonen en Tuin, Doe-het-Zelf, Huishoudelijke Artikelen, Buitenspeelgoed en Welness en Fitness. Het verkoopt naast producten van A-merken ook eigen huismerken, waarbij het de volledige keten van productontwikkeling tot verzending naar de klant in handen heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.