VidaXL bouwt immens distributiecentrum | RetailDetail

VidaXL bouwt immens distributiecentrum

VidaXL bouwt immens distributiecentrum

Webshop vidaXL heeft de bouw van een nieuw distributiecentrum van 100.000 vierkante meter in Venlo aangekondigd. Daarnaast wordt het netwerk van webshops nu ook toegankelijk voor andere partijen.

 

Snelle internationale groei

VidaXL wil met de bouw van het nieuwe distributiecentrum inspelen op de snelle internationale groei en de groeiambities van het bedrijf. Momenteel is het bedrijf al aanwezig in 29 landen. De bouw van het distributiecentrum betekent een verdubbeling van de huidige capaciteit en volgens vidaXL is het meteen ook het grootste e-commercedistributiecentrum in Nederland.

 

Dagelijks moeten er meer dan 60.000 bestellingen verwerkt en verstuurd worden naar alle Europese landen. Als alles volgens plan verloopt, zal het distributiecentrum tegen het einde van dit jaar operationeel worden.

 

Om de expansie nog verder te versnellen, is het platform sinds kort ook opengesteld voor externe verkopers. Het doel is om bezoekers van de webshops in de toekomst de keuze te geven uit meer dan 1 miljoen producten.

 

VidaXL verkoopt via zijn platform producten in de categorieën Wonen en Tuin, Doe-het-Zelf, Huishoudelijke Artikelen, Buitenspeelgoed en Welness en Fitness. Het verkoopt naast producten van A-merken ook eigen huismerken, waarbij het de volledige keten van productontwikkeling tot verzending naar de klant in handen heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.