"Websuper Hoogvliet pleegt contractbreuk" | RetailDetail

"Websuper Hoogvliet pleegt contractbreuk"

"Websuper Hoogvliet pleegt contractbreuk"

De recent gelanceerde websupermarkt Klik&Klaar van Hoogvliet ligt juridisch onder vuur. De Top Management Group beschuldigt Hoogvliet van het illegaal commercialiseren van het concept en spreekt van "contractbreuk".

Woord tegen woord over ingebrekestelling

TMG claimt mede-ontwikkelaar te zijn van het concept. De groep is echter inmiddels buitengesloten en beschuldigt Hoogvliet er nu van afspraken niet na te zijn gekomen, stelt Levensmiddelenkrant: "Wij hebben de overtuiging dat er feiten en onregelmatigheden bekend worden, die men zeker van een onderneming als Hoogvliet niet zou verwachten", stelt directeur Bert van Arnhem van Top Management Group.

 

Bij Hoogvliet is men niet gediend van de claims: algemeen directeur Siep de Haan bevestigt ooit zaken te hebben gedaan met TMG, maar ontkent in gebreke te zijn gebleven. "De claims die deze partij uit, zijn pertinent onjuist. Ook zijn ze schadelijk voor onze goede naam", stelt hij. Juridische procedures zouden echter in gang zijn gezet en mogelijk al in januari beginnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.