"Websuper Hoogvliet pleegt contractbreuk" | RetailDetail

"Websuper Hoogvliet pleegt contractbreuk"

"Websuper Hoogvliet pleegt contractbreuk"

De recent gelanceerde websupermarkt Klik&Klaar van Hoogvliet ligt juridisch onder vuur. De Top Management Group beschuldigt Hoogvliet van het illegaal commercialiseren van het concept en spreekt van "contractbreuk".

Woord tegen woord over ingebrekestelling

TMG claimt mede-ontwikkelaar te zijn van het concept. De groep is echter inmiddels buitengesloten en beschuldigt Hoogvliet er nu van afspraken niet na te zijn gekomen, stelt Levensmiddelenkrant: "Wij hebben de overtuiging dat er feiten en onregelmatigheden bekend worden, die men zeker van een onderneming als Hoogvliet niet zou verwachten", stelt directeur Bert van Arnhem van Top Management Group.

 

Bij Hoogvliet is men niet gediend van de claims: algemeen directeur Siep de Haan bevestigt ooit zaken te hebben gedaan met TMG, maar ontkent in gebreke te zijn gebleven. "De claims die deze partij uit, zijn pertinent onjuist. Ook zijn ze schadelijk voor onze goede naam", stelt hij. Juridische procedures zouden echter in gang zijn gezet en mogelijk al in januari beginnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.