Websuper Picnic blijft snel groeien

Websuper Picnic blijft snel groeien

De online supermarkt Picnic blijft het aantal steden waar het zijn boodschappen verdeelt, gestaag uitbreiden. Sinds vandaag bezorgt het ook in Leusden. Begin volgend jaar moeten daar nog een aantal grote steden bij komen.

Extra producent voor wagens

Op 1 oktober ging Picnic van start in Amersfoort. Met de start in Leusden staat het aantal locaties dus op twee, maar daar moet snel verandering in komen. Volgend jaar wil Picnic ook aanwezig zijn in steden als Utrecht, Almere en Apeldoorn.

 

"Het is een flinke operatie om in een grote stad te gaan bezorgen. Alleen al voor een stad als Utrecht hebben we bijvoorbeeld bij aanvang al tussen de veertig en zestig bezorgwagentjes nodig", zegt Michiel Muller, een van de oprichters van Picnic, aan Distrifood.


Ondertussen kan de Franse autobouwer, die de elektrische wagens van Picnic maakt, de vraag niet meer volgen. Daarom heeft het bedrijf nog een Italiaanse producent onder de arm genomen, om de expansieplannen niet in het gedrag te brengen. "Het zijn hele specifieke voertuigen die niet iedereen kan maken, en dezelfde opbouw kan er door ons worden opgezet. Dus wij zijn blij met onze extra groeimogelijkheden."

Tags: