Webwinkeliers hebben voorkeur voor kleine panden | RetailDetail

Webwinkeliers hebben voorkeur voor kleine panden

Webwinkeliers hebben voorkeur voor kleine panden

Uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam en Seinpost Adviesbureau is gebleken dat webwinkeliers die een fysieke winkel willen openen, een voorkeur hebben voor stads- of dorpscentra.

Eén derde toch buiten centrum

Zo willen ze het liefst een winkel openen in centra met tenminste honderd winkels en een regionale aantrekkingskracht. Ondanks die persoonlijke voorkeur belandt 38 procent van de fysieke winkels toch op een bedrijventerrein.

 

Ook belangrijk is de goede bereikbaarheid met de auto en dat de winkelstraat een eigen karakter heeft. Het pand zelf moet opslag- en kantoorruimte hebben, parkeergelegenheid en goede laad- en losmogelijkheden

.

"Om webwinkels beter te faciliteren bij het openen van winkels in winkelgebieden is meer samenwerking tussen vastgoedeigenaren, makelaars, centrummanagers en beleidsmakers nodig", tekende Twinkle op bij Jesse Weltevreden, lector online ondernemen van de HvA.

 

Online winkels zijn ook vooral op zoek naar kleinere panden tot honderd vierkante meter, met een lage huur. "De ruimtevraag van webwinkeliers biedt kansen voor de verdere ontwikkeling van winkelgebieden", verklaart John Bardoel van Seinpost. "Zij willen zich graag vestigen buiten de hoofdwinkelstraten. Daar staat veel leeg. Dat is een belangrijke kans die tot nu toe nog onvoldoende benut wordt"

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.