Webwinkeliers hebben voorkeur voor kleine panden | RetailDetail

Webwinkeliers hebben voorkeur voor kleine panden

Webwinkeliers hebben voorkeur voor kleine panden

Uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam en Seinpost Adviesbureau is gebleken dat webwinkeliers die een fysieke winkel willen openen, een voorkeur hebben voor stads- of dorpscentra.

Eén derde toch buiten centrum

Zo willen ze het liefst een winkel openen in centra met tenminste honderd winkels en een regionale aantrekkingskracht. Ondanks die persoonlijke voorkeur belandt 38 procent van de fysieke winkels toch op een bedrijventerrein.

 

Ook belangrijk is de goede bereikbaarheid met de auto en dat de winkelstraat een eigen karakter heeft. Het pand zelf moet opslag- en kantoorruimte hebben, parkeergelegenheid en goede laad- en losmogelijkheden

.

"Om webwinkels beter te faciliteren bij het openen van winkels in winkelgebieden is meer samenwerking tussen vastgoedeigenaren, makelaars, centrummanagers en beleidsmakers nodig", tekende Twinkle op bij Jesse Weltevreden, lector online ondernemen van de HvA.

 

Online winkels zijn ook vooral op zoek naar kleinere panden tot honderd vierkante meter, met een lage huur. "De ruimtevraag van webwinkeliers biedt kansen voor de verdere ontwikkeling van winkelgebieden", verklaart John Bardoel van Seinpost. "Zij willen zich graag vestigen buiten de hoofdwinkelstraten. Daar staat veel leeg. Dat is een belangrijke kans die tot nu toe nog onvoldoende benut wordt"

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.