Wehkamp gaat in heel Nederland nog dezelfde dag leveren | RetailDetail

Wehkamp gaat in heel Nederland nog dezelfde dag leveren

Wehkamp gaat in heel Nederland nog dezelfde dag leveren

Vanaf dit najaar gaat webwinkel Wehkamp in heel Nederland nog op dezelfde dag leveren. Dat kan omdat het volautomatische distributiecentrum in Zwolle dan in gebruik zal zijn.

100 miljoen euro

Dat nieuwe distributiecentrum wordt op 23 september geopend en heeft op 53.000 m² plaats voor vier miljoen producten, die binnen het half uur na bestelling al klaar kunnen zijn voor de verzending. Wehkamp investeerde in totaal 100 miljoen euro in het nieuwe distributiecentrum.

 

Bij de bouw werd ook veel aandacht gegeven aan duurzaamheid: op het dak ligt het grootste zonnepanelenveld van Nederland, dat goed is voor 40 procent van de totale energievoorziening van het centrum. "Daarnaast wordt er onder andere gebruik gemaakt van een warmte-koudeopslag en is er een ecologische tuin aangelegd. Hiermee biedt het nieuwe distributiecentrum niet alleen een snellere levering voor de klant, maar is het ook minder belastend voor het milieu", schrijft de webshop in een persbericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.