Wehkamp geeft stijladvies via Whatsapp | RetailDetail

Wehkamp geeft stijladvies via Whatsapp

Wehkamp geeft stijladvies via Whatsapp

Online warenhuis Wehkamp is gestart met een proefproject waarbij het stijladvies geeft via chatservice Whatsapp. Drie stijlexperts zullen daarvoor persoonlijk antwoord geven op de vragen van klanten.

"Klanten op zoek naar gemak"

Wehkamp stelt zelf dat het geven van advies via de applicatie uniek is in de retailsector, al zijn er wel al bedrijven die Whatsapp gebruiken om klanten bij te staan als ze problemen ondervinden. Wehkamp noemt Whatsapp uitermate geschikt, omdat het laagdrempelig is en omdat het in Nederland ongeveer 10 miljoen gebruikers heeft.

 

Klanten kunnen een bericht sturen naar één van de stijlexperten, die vervolgens zo snel mogelijk zullen antwoorden. "Door het inzetten van Whatsapp heb je direct contact met de klant en kunnen we hen helpen bij het maken van de juiste keuze binnen de breedte van het fashionassortiment. We merken namelijk dat onze klanten voortdurend op zoek zijn naar gemak en graag geadviseerd willen worden", stelt de keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.