Wehkamp laat fietskoeriers pakjes leveren

Wehkamp laat fietskoeriers pakjes leveren
Fietskoeriers.nl

Online warenhuis Wehkamp gaat in twaalf steden een deel van de bestellingen laten bezorgen door Fietskoeriers.nl. Het werkt daarvoor samen met DHL, dat zo mee wil werken aan een duurzame samenleving.

“Nederland is een fietsland”

De nieuwe fietskoeriers zullen voor Wehkamp leveren in Amsterdam, Almere, Arnhem, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Hilversum, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Ze zullen daarbij een deel van de pakketjes leveren. DHL brengt de pakjes tot aan de depots van Fietskoeriers.nl, dat van daaruit de zogenaamde 'last mile' zal verzorgen. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook andere steden deelnemen aan het project.

 

“Bezorging op de fiets past goed bij ons als Nederlands bedrijf. Nederland is tenslotte echt een fietsland. Zo kunnen we de klant fysiek nog beter bereiken”, zegt Sander Bolmer, director warehousing & distribution van Wehkamp. Daarnaast wil de webshop zo meewerken aan een betere leefbaarheid van die steden. Door de opmars van online shoppen rijden er immers steeds meer bestelbusjes rond in de steden, wat natuurlijk bijdraagt tot de mindere bereikbaarheid van die steden.

 

Voor DHL Parcel is de samenwerking een volgende stap om het bedrijf tegen 2050 volledig CO2-neutraal te laten functioneren, aldus Roelof Hofman, vicepresident operations van DHL Parcel.