Wehkamp vervangt e-magazine door nieuw platform | RetailDetail

Wehkamp vervangt e-magazine door nieuw platform

Wehkamp vervangt e-magazine door nieuw platform

Het Nederlandse online warenhuis Wehkamp heeft een nieuw contentplatform gelanceerd, dat in de plaats komt van het oude e-magazine dat één keer per maand verscheen. Het nieuwe platform moet dynamischer werken.

Dynamisch

Dankzij het nieuwe systeem hangen de redacteurs van Wehkamp niet langer vast aan het vaste stramien van het magazine. Ze kunnen voortaan content toevoegen wanneer ze dat willen. Die content zal dan onmiddellijk toegevoegd worden aan de relevante productcategorieën.


Het redactieteam van Wehkamp bestaat momenteel uit vijf personen, die zelf alle inhoud creëren. Ook video's en foto's worden gemaakt in de eigen studio's van Wehkamp.


Het oude magazine werd nog maar een jaar geleden gelanceerd, toen Wehkamp ook een nieuwe website in gebruik nam. De bedoeling was toen om inspiratie te geven aan de bezoekers van de website. Het nieuwe platform moet er nu voor zorgen dat er sneller kan ingespeeld worden op trends en de behoeftes van de consument.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.