Wehkamp zoekt uitbreiding in België | RetailDetail

Wehkamp zoekt uitbreiding in België

Wehkamp zoekt uitbreiding in België

Als online retailer Wehkamp zijn huidige groei aanhoudt, dan zal het nieuwe distributiecentrum in Zwolle, dat pas een jaar geleden de deuren opende, binnen drie jaar mogelijk al te klein zijn. Mogelijk komt er dan een logistiek centrum in België.

Proces versnellen

In een interview met De Financiële Telegraaf zegt logistiek manager Sander Bolmer dat de Nederlandse webshop met tien procent per jaar groeit. Als dat tempo aangehouden blijft, dan zal het nieuwe distributiecentrum snel te klein zijn. “We breiden in de toekomst mogelijk uit in het buitenland. België zou dan voor de hand liggen. Maar in Nederland hebben we nog genoeg klanten te winnen”, zegt Bolmer. “Voorlopig hebben we nog veel te doen in ons logistiek proces.”

 

Zo moet er nog gewerkt worden aan de versnelling van het distributieproces: de behandeling van een retourzending duurt momenteel anderhalve dag, terwijl dat vroeger slechts één dag was, en dat terwijl het nieuwe magazijn volledig geautomatiseerd is. “Het is een behoorlijke uitdaging om dat omlaag te krijgen”, aldus Bolmer.

 

WDP ook verantwoordelijk voor uitbreiding

Het pand van Wehkamp is in handen van de Belgische vastgoedontwikkelaar WDP, die ook al eigenaar is van het distributiecentrum van V&D in Nieuwegein. Dat staat momenteel leeg en WDP is nog druk op zoek naar een nieuwe huurder. “We zijn in gesprek met geïnteresseerden. Het is een zogenaamd hangend magazijn, speciaal voor kleding. Dat is niet van de ene op de andere dag te verhuren”, zegt CEO Joost Uwents van WDP.

 

WDP heeft de gronden voor de volgende uitbreiding van Wehkamp ook al in handen, al is dus niet meteen duidelijk waar dat nieuwe distributiecentrum zal komen, maar mogelijk is dat dus in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.