Winschoten wordt digitale winkelstad | RetailDetail

Winschoten wordt digitale winkelstad

Winschoten wordt digitale winkelstad

Winschoten, in de provincie Groningen, wil tegen 2017 "de meest innovatieve fysieke en digitale winkelstad van Nederland" zijn. Daar worden speciaal een aantal projecten voor gelanceerd.

Wi-Fi in binnenstad

Winkeliers en ondernemers uit Winschoten, de gemeente Oldambt en de provincie Groningen slaan de handen in elkaar om Winschoten tegen 2017 compleet om te vormen tot een digitale winkelstad. Daar werd de projectgroep Winschoten24 voor opgericht.

 

Het grootste project wordt de oprichting van een fysieke webwinkel, waar klanten online aankopen doen bij verschillende winkeliers en hun bestellingen dezelfde of de volgende dag komen ophalen in de winkel. Daarnaast zal er ook een bestelservice zijn: bestellingen die voor 17u00 worden gedaan, worden dezelfde dag nog geleverd.

 

Bovendien zal er ook gratis Wi-Fi voorzien worden in de hele binnenstad van Winschoten. Dat biedt ook meer ruimte voor winkeliers en de stad om apps te ontwikkelen die passen bij een digitale winkelstad. 

 

Winschoten24 wil zijn plannen overigens ook overzetten naar de Duitse gemeente Leer, een zustergemeente van Winschoten. Als de ondernemers daar enthousiast zijn, zal er ook daar een fysieke webwinkel worden neergepoot.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.