Winschoten wordt digitale winkelstad

Winschoten wordt digitale winkelstad

Winschoten, in de provincie Groningen, wil tegen 2017 "de meest innovatieve fysieke en digitale winkelstad van Nederland" zijn. Daar worden speciaal een aantal projecten voor gelanceerd.

Wi-Fi in binnenstad

Winkeliers en ondernemers uit Winschoten, de gemeente Oldambt en de provincie Groningen slaan de handen in elkaar om Winschoten tegen 2017 compleet om te vormen tot een digitale winkelstad. Daar werd de projectgroep Winschoten24 voor opgericht.

 

Het grootste project wordt de oprichting van een fysieke webwinkel, waar klanten online aankopen doen bij verschillende winkeliers en hun bestellingen dezelfde of de volgende dag komen ophalen in de winkel. Daarnaast zal er ook een bestelservice zijn: bestellingen die voor 17u00 worden gedaan, worden dezelfde dag nog geleverd.

 

Bovendien zal er ook gratis Wi-Fi voorzien worden in de hele binnenstad van Winschoten. Dat biedt ook meer ruimte voor winkeliers en de stad om apps te ontwikkelen die passen bij een digitale winkelstad. 

 

Winschoten24 wil zijn plannen overigens ook overzetten naar de Duitse gemeente Leer, een zustergemeente van Winschoten. Als de ondernemers daar enthousiast zijn, zal er ook daar een fysieke webwinkel worden neergepoot.

Tags: