Wohi.nl stapt in fysieke winkels | RetailDetail

Wohi.nl stapt in fysieke winkels

Wohi.nl stapt in fysieke winkels
Het Nederlandse onlinewarenhuis Wohi.nl heeft concrete plannen om fysieke winkels te openen. De onderneming heeft het oog laten vallen op een aantal kansrijke locaties.

Op zoek naar locaties

Dat zegt Jos Reeuwijk van Wohi.nl tegenover Twinkle. Wohi (Warenhuizen op het Internet) werd in 2009 opgericht onder de naam Boekenwarenhuis.nl, maar ging al snel net als grote concurrent Bol.com veel meer artikelen verkopen. Afgelopen jaar begon de onderneming met televisiecommercials om de naamsbekendheid te vergroten en op dit moment wordt het platform van het webwarenhuis grondig onder handen genomen.


Volgens Reeuwijk zijn afgelopen jaar vooral de categorieën kleding, drogisterij en speelgoed fors gegroeid. Een verdere uitbreiding van het assortiment staat op de planning, net als dus de opening van fysieke winkels. Reeuwijk: "De plannen voor deze stenen winkels zijn bij ons concreet, maar nog niet zo concreet dat we alles al bepaald hebben. We kijken in ieder geval naar een aantal plaatsen waar we kunnen openen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.