Wugly wil naar België en Duitsland | RetailDetail

Wugly wil naar België en Duitsland

Wugly wil naar België en Duitsland

Sanoma Ventures investeert in Wugly en krijgt daarvoor een aandeel van 25 procent in de site. Wugly wil nu investeren in een groei naar het buitenland: België staat als eerste op het programma, maar Duitsland moet snel volgen.

Duitsland in 2015

Dit najaar moet Wugly, dat reviews van winkels verzamelt, de oversteek naar België maken. Duitsland is het volgende land op het programma, al zal dat niet voor 2015 gebeuren. Volgens commercieel manager Erwin de Haan heeft België grote nood aan een degelijke reviewsite, omdat "doordat België bezig is met een inhaalslag op het gebied van e-tail en technologische ontwikkelingen", zegt hij aan RetailNews. De tweetaligheid van het land zal daarbij de grootste uitdaging zijn.

 

Verder zal de kapitaalinjectie gebruikt worden om de site en de app in een nieuw jasje te steken. In de drie jaar sinds de oprichting heeft Wugly al bijna 500.000 reviews van winkels verzameld, ongeveer 175.000 daarvan in 2013.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.