Zalando gaat bij klant thuis kleding verstellen | RetailDetail

Zalando gaat bij klant thuis kleding verstellen

Zalando gaat bij klant thuis kleding verstellen

Zalando gaat een dienst lanceren, waarbij klanten een kleermaker aan huis kunnen krijgen om hun online bestelde kleding te laten verstellen. ‘Order a Tailor’ komt voort uit één van de hackweken die Zalando organiseerde.

Meest innovatieve project

Tijdens zo’n hackweek krijgen jonge ondernemers de kans om nieuwe projecten voor te stellen aan Zalando. Bij de laatste hackweek ging ‘Order a Tailor’ aan de haal met de Nikola Tesla Award voor het meest innovatieve project. Nu hebben de bedenkers te horen gekregen dat hun idee ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd door Zalando.

 

In een eerste fase wordt de dienst enkel in Berlijn uitgerold: daar krijgen klanten bij het bestellen van een maatpak de optie om ook meteen een bezoek van een kleermaker te boeken. Die zal het pak waar nodig aanpassen voor de klant.

 

Zalando blijft zo het aantal services voor zijn klanten verder uitbreiden. Eerder deze maand lanceerde het in België ook al een eerste proefproject met leveringen op zondag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof – waar ook Galeria Inno toe behoort – zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Hudson’s Bay dan toch in gesprek over Galeria Kaufhof

26/06/2018

Mogelijk is er een alliantie in de maak tussen de twee grootste Duitse warenhuisketens. Het Canadese Hudson’s Bay, eigenaar van Kaufhof, praat opnieuw met Signa Holding, dat in 2014 Karstadt overnam.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.