Zalando gaat samenwerken met kleine Duitse schoenwinkels | RetailDetail

Zalando gaat samenwerken met kleine schoenwinkels

Zalando gaat samenwerken met kleine schoenwinkels

Zalando heeft een samenwerking afgesloten met twee kleine schoenwinkels. Klanten die in de buurt van de winkels bepaalde merken aankopen, zullen de mogelijkheid krijgen om hun bestelling gewoon in de winkel af te halen.

Eerder al samenwerking met Adidas

De Duitse online retailer gaat daarvoor samenwerken met schoenwinkels Tip-Tap Kinderschuhe uit Weilheim en Schuhhaus Fischer uit Esslingen. Klanten in de buurt van die winkels zullen de keuze krijgen om hun schoenen te laten opsturen vanuit het centrale magazijn van Zalando of om de bestelling op te halen in de winkel. De samenwerking is wel enkel geldig voor de merken Ricosta in Weilheim en Peter Kaiser in Esslingen.

 

“Het is de eerste keer dat we samenwerken met kleine handelaars”, zegt Monica Franz, woordvoerster van Zalando. “Door samen te werken met partners, willen we de spelers in de modemarkt samenbrengen: leveranciers, winkeliers, klanten... Zo ontstaat een uitgebreid kledingplatform.”

 

Het is niet echt de eerste keer dat Zalando zo samenwerkt met lokale winkels: in Berlijn heeft het een gelijkaardige service in de buurt van twee winkels van Adidas. Ook daar kunnen klanten hun bestelling gewoon afhalen. Wel is het de eerste keer dat de internetreus samenwerkt met zelfstandige winkeliers. Als het concept een succes wordt in Duitsland, dan zal het later ook uitgerold worden naar andere landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Hudson’s Bay dan toch in gesprek over Galeria Kaufhof

26/06/2018

Mogelijk is er een alliantie in de maak tussen de twee grootste Duitse warenhuisketens. Het Canadese Hudson’s Bay, eigenaar van Kaufhof, praat opnieuw met Signa Holding, dat in 2014 Karstadt overnam.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.