Zalando gaat samenwerken met kleine schoenwinkels

Zalando gaat samenwerken met kleine schoenwinkels

Zalando heeft een samenwerking afgesloten met twee kleine schoenwinkels. Klanten die in de buurt van de winkels bepaalde merken aankopen, zullen de mogelijkheid krijgen om hun bestelling gewoon in de winkel af te halen.

Eerder al samenwerking met Adidas

De Duitse online retailer gaat daarvoor samenwerken met schoenwinkels Tip-Tap Kinderschuhe uit Weilheim en Schuhhaus Fischer uit Esslingen. Klanten in de buurt van die winkels zullen de keuze krijgen om hun schoenen te laten opsturen vanuit het centrale magazijn van Zalando of om de bestelling op te halen in de winkel. De samenwerking is wel enkel geldig voor de merken Ricosta in Weilheim en Peter Kaiser in Esslingen.

 

“Het is de eerste keer dat we samenwerken met kleine handelaars”, zegt Monica Franz, woordvoerster van Zalando. “Door samen te werken met partners, willen we de spelers in de modemarkt samenbrengen: leveranciers, winkeliers, klanten... Zo ontstaat een uitgebreid kledingplatform.”

 

Het is niet echt de eerste keer dat Zalando zo samenwerkt met lokale winkels: in Berlijn heeft het een gelijkaardige service in de buurt van twee winkels van Adidas. Ook daar kunnen klanten hun bestelling gewoon afhalen. Wel is het de eerste keer dat de internetreus samenwerkt met zelfstandige winkeliers. Als het concept een succes wordt in Duitsland, dan zal het later ook uitgerold worden naar andere landen.