Zalando wil site voor kledingadvies ook in Nederland

Zalando wil site voor kledingadvies ook in Nederland

De Duitse online retailer Zalando wil Zalon, zijn site voor kledingadvies, ook snel lanceren in Nederland. Die dienst werd onlangs al gelanceerd in Duitsland en moet klanten helpen met het uitzoeken van een gepaste outfit.

Gratis dienst

Op Zalon kunnen klanten hun maten en kledingsmaak doorgeven. Vervolgens worden ze verbonden met een persoonlijke styliste. Tijdens een telefoongesprek worden de voorkeuren van de klant nog verder uitgespit en na het gesprek krijgt die dan enkele outfits toegestuurd.


De stylisten zijn freelancers en worden door Zalando betaald op basis van de gerealiseerde omzet. Zalando wil met Zalon zijn klanten een nog meer gepersonaliseerde service bieden.


De dienst is vergelijkbaar met andere personal shopping services, zoals The Cloakroom, Outfittery en Suitcase. Zalon heeft daarbij het voordeel dat het de toegang heeft tot het volledige assortiment van Zalando om outfits uit te kiezen. Dat komt neer op meer dan 130.000 kledingstukken van 1.200 merken. De dienst is ook volledig gratis: klanten betalen enkel de kledingstukken die ze willen, de rest kan retour worden gestuurd naar Zalando.

Tags: