JYSK wil naar 100 winkels in België

Jysk wil naar 100 winkels in België

Jysk wil naar 100 winkels in België
Jysk

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

 

Elf nieuwe winkels in 2018

Een jaar geleden opende oprichter Lars Larsen nog in eigen persoon de allereerste Belgische winkel van de woonketen in Schoten. Vandaag staat de teller van het aantal Jysk-vestigingen al op zes, en daar komen er dit jaar nog eens elf bij, zo kondigt het Deense woonconcern aan. De eerste zes nieuwe winkels (Beveren, Hasselt, Oostkamp, Roeselare, Tongeren en Waregem) openen deze zomer nog de deuren.

 

“De eerste zes winkels in België scoorden het voorbije jaar zelfs boven onze eigen verwachtingen,” zegt Frank Christant, manager voor België en Nederland: “Het is dat succes dat ons nu motiveert om het aantal winkels in België dit jaar nog te verdrievoudigen.” Op termijn wil de woonketen de Belgische consument in een honderdtal winkels warm maken voor zijn woonartikelen en een kleinschaliger alternatief bieden voor de veel groter opgezette winkels van sectorgenoot Ikea.

 

Vandaag telt de in 1979 opgerichte Jysk-groep zo’n 2.500 winkels in 50 landen. Met een omzet van ongeveer 3,36 miljard euro stuwde het bedrijf de jaarcijfers van moederbedrijf Lars Larsen Group nog naar recordhoogten (4 miljard euro) tijdens het voorbije boekjaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Koekjesmerk Jules Destrooper duikt op in Schiphol

05/07/2018

De Belgische koekjesfabrikant Jules Destrooper lanceert een reisgamma, ‘Global Travel Retail’, en opent daarvoor ook een tijdelijke winkel op Schiphol Airport. In de zomermaanden kunnen reizigers er speciale verpakkingen kopen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.