“About You trekt naar de beurs”

Shutterstock.com

Online modeplatform About You maakt een snelle groei door en zou momenteel een beurgang voorbereiden.

 

Omvorming naar NV

Kort voor Pasen hebben de CEO's Tarek Müller, Hannes Wiese en Sebastian Betz van About You, evenals de aandeelhouders, de koers uitgezet voor een beursgang van het bedrijf, schrijft WirtschaftsWoche. De holdingmaatschappij van de in Hamburg gevestigde online modewinkel werd omgedoopt tot een naamloze vennootschap en tegelijkertijd werd een eerste raad van toezicht geïnstalleerd. Beide stappen zijn noodzakelijk voor een beursgang.

 

De nieuwe raad van toezicht wordt geleid door Sebastian Klauke, lid van de raad van bestuur van Otto Group, de meerderheidsaandeelhouder van de webwinkel. Verder maakt onder meer Petra Scharner-Wolff, CFO van Otto Group, deel uit van het toezichtsorgaan.

 

Groei

About You wordt al enige tijd beschouwd als een beurskandidaat. Qua groeipercentages laat de start-up zelfs grote concurrent Zalando achter zich. In het zopas afgesloten boekjaar 2020-2021 realiseerde About You een omzet van ongeveer 1,2 miljard euro, 60% meer dan in het voorgaande jaar. Winst is er voorlopig nog niet: het nettoverlies daalde wel van 8,7 naar 5,3 miljoen euro.