21 winkels Schoenenreus gesloten sinds overname | RetailDetail

21 winkels Schoenenreus gesloten sinds overname

21 winkels Schoenenreus gesloten sinds overname

Sinds de overname van de failliete winkelketen Schoenenreus door CA Global en GA Europe hebben al 21 vestigingen de deuren moeten sluiten. Momenteel heeft de keten nog een honderdtal winkels.

In gesprek met potentiële overnemers

Negen winkels sloten vrijwel onmiddellijk na de overname de deuren, omdat ze niet rendabel waren en te weinig klanten over de vloer kregen. Daarna sloten er nog eens twaalf vestigingen, omdat het personeel niet meer voor Schoenenreus wilde werken. Dat vertelt woordvoerder Antoine Linderhof tegen Nu.nl.

 

Voor het faillissement had Schoenenreus 750 werknemers in dienst, momenteel zijn dat er nog ongeveer 420. Daarbij horen ook werknemers die hun job op het hoofdkantoor verloren, onder andere in de afdelingen inkoop en personeelszaken.

 

Momenteel houdt Schoenenreus een uitverkoop, die begin april ten einde zal lopen. De nieuwe eigenaars willen de winkels zo lang mogelijk openhouden om zo potentiële overnemers aan te trekken. Naar verwachting zullen slechts enkele tientallen winkels overleven. Schoenenreus is momenteel in gesprek met 28 partijen over het overnemen van vestigingen en de inventaris.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).