21 winkels Schoenenreus gesloten sinds overname

21 winkels Schoenenreus gesloten sinds overname

Sinds de overname van de failliete winkelketen Schoenenreus door CA Global en GA Europe hebben al 21 vestigingen de deuren moeten sluiten. Momenteel heeft de keten nog een honderdtal winkels.

In gesprek met potentiële overnemers

Negen winkels sloten vrijwel onmiddellijk na de overname de deuren, omdat ze niet rendabel waren en te weinig klanten over de vloer kregen. Daarna sloten er nog eens twaalf vestigingen, omdat het personeel niet meer voor Schoenenreus wilde werken. Dat vertelt woordvoerder Antoine Linderhof tegen Nu.nl.

 

Voor het faillissement had Schoenenreus 750 werknemers in dienst, momenteel zijn dat er nog ongeveer 420. Daarbij horen ook werknemers die hun job op het hoofdkantoor verloren, onder andere in de afdelingen inkoop en personeelszaken.

 

Momenteel houdt Schoenenreus een uitverkoop, die begin april ten einde zal lopen. De nieuwe eigenaars willen de winkels zo lang mogelijk openhouden om zo potentiële overnemers aan te trekken. Naar verwachting zullen slechts enkele tientallen winkels overleven. Schoenenreus is momenteel in gesprek met 28 partijen over het overnemen van vestigingen en de inventaris.

Tags: