43 winkels Brantano maken doorstart als vanHaren

Medewerker en klant in winkel Brantano
Foto: FNG

De kogel is door de kerk: vanHaren neemt 43 winkels van Brantano over. De Duitse Deichmann-groep bouwt de schoenenwinkels van het failliete FNG om tot vestigingen van zijn Nederlandse schoenenketen.

 

“Details” te bepalen

Deichmann koopt zoals verwacht een veertigtal winkels van Brantano in België, maakte de overnemer zopas bekend. De deal gaat in vanaf 1 oktober, en in die tussentijd staat nog veel te gebeuren: de "details van de overname" worden in de komende periode verder uitgewerkt. Zo laat vanHaren nog niet weten over welke winkels het gaat.

 

Ook hoe veel medewerkers mee de overstap mogen maken, staat nog niet vast: vanHaren zegt de komende weken te onderzoeken welke werknemers in de organisatie geïntegreerd kunnen worden. Vakbond ACV Puls berekende evenwel dat een doorstart met een veertigtal winkels de redding van maximaal 300 jobs zal betekenen, niet eens de helft van het huidige aantal.

 

Momenteel heeft de Nederlandse overnemer al zestien winkels in België, en deze overname is dus een grote sprong voorwaarts en "belangrijke stap in de ambities" van de formule op de Belgische markt. In Nederland telt vanHaren 143 winkels. Moederholding Deichmann is naar eigen zeggen marktleider in de Europese schoenendetailhandel en actief in 31 landen wereldwijd.