77 miljoen euro winst voor Desigual | RetailDetail

77 miljoen euro winst voor Desigual

77 miljoen euro winst voor Desigual

Het Spaanse modemerk Desigual heeft over het volledige financiële jaar van 2012 77,15 miljoen euro winst geboekt op een omzet van 701,4 miljoen euro, een stijging van 24 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Omzet blijft stijgen

In 2012 werden er 72 nieuwe filialen van Desigual geopend, waarvan 19 onder franchise. Die omzetstijging was dan ook grotendeels te verklaren door die nieuwe winkels, waarbij voor het eerst ook locaties in Rusland en Japan. Daarnaast wist Desigual ook zijn positie in Zuid-Amerika en het Midden Oosten wist te verstevigen. In totaal investeerde Desigual meer dan 89 miljoen euro, vooral aan expansie.


In 2012 is er heel wat veranderd voor het modemerk. Zo verplaatste het alle activiteiten van Nederland naar Spanje en vertrok Manel Adell als CEO. President van Desigual Thomas Meyer kocht toen de dertig procent aandelen die Adell in handen had.

 

Voor dit jaar verwacht Desigual opnieuw een omzetstijging tussen 15 en 20 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.