77 miljoen euro winst voor Desigual | RetailDetail

77 miljoen euro winst voor Desigual

77 miljoen euro winst voor Desigual

Het Spaanse modemerk Desigual heeft over het volledige financiële jaar van 2012 77,15 miljoen euro winst geboekt op een omzet van 701,4 miljoen euro, een stijging van 24 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Omzet blijft stijgen

In 2012 werden er 72 nieuwe filialen van Desigual geopend, waarvan 19 onder franchise. Die omzetstijging was dan ook grotendeels te verklaren door die nieuwe winkels, waarbij voor het eerst ook locaties in Rusland en Japan. Daarnaast wist Desigual ook zijn positie in Zuid-Amerika en het Midden Oosten wist te verstevigen. In totaal investeerde Desigual meer dan 89 miljoen euro, vooral aan expansie.


In 2012 is er heel wat veranderd voor het modemerk. Zo verplaatste het alle activiteiten van Nederland naar Spanje en vertrok Manel Adell als CEO. President van Desigual Thomas Meyer kocht toen de dertig procent aandelen die Adell in handen had.

 

Voor dit jaar verwacht Desigual opnieuw een omzetstijging tussen 15 en 20 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.