Aandeelhouders weigeren biedingen op McGregor

Aandeelhouders weigeren biedingen op McGregor

Alle biedingen op het failliete modebedrijf McGregor zijn voorlopig afgewezen door de curator. Dat is het gevolg van de situatie waarbij de aandeelhouders van het bedrijf ook meteen de grootste schuldeisers zijn.

Unanimiteit vereist

Dat stelt hen in een positie om alle biedingen af te wijzen: een bod kan immers pas aanvaard worden als er unanimiteit is rond een aantal zaken die in het verleden reeds werden afgesproken door de vier aandeelhouders: oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff, investeerder Marcel Boekhoorn en bedrijvenbank NIBC. Alle vier hebben ze even veel zeggenschap binnen het bedrijf.

 

Vorige week waren er nochtans al een aantal boden binnengekomen bij de curator. Zo deden investeringsfondsen Apollo en Alteri een bod, maar ook de Chinese familie Lo. Die heeft met McGregor al een joint venture in zeilmodemerk Gaastra Pro.

 

Voorlopig blijft het afwachten wat de plannen van de vier aandeelhouders zijn. Sommige bronnen verwachten dat ze op een hoger bod wachten, terwijl anderen vrezen dat de aandeelhouders meer geld verwachten binnen te rijven met de verkoop van de voorraden en andere bezittingen. Dat zou het einde van het bedrijf betekenen, waardoor ongeveer 1.200 mensen op straat komen te staan.