About You bevestigt beursgang

Shutterstock.com

About You heeft officieel bevestigd dat het nog dit kwartaal naar de beurs van Frankfurt trekt. De Duitse online kledingwinkel wil het kapitaal gebruiken voor zijn buitenlandse expansie en de ontwikkeling van zijn B2B-technologieplatform.

 

600 miljoen euro

De Hamburgse start-up, gesteund door postorderconcern Otto Group, wil minstens 600 miljoen euro ophalen via een private plaatsing. Er zouden zowel nieuwe als aandelen van bestaande aandeelhouders verkocht worden, meldt Reuters.

 

About You wil het opgehaalde geld vooral investeren in het opschalen van zijn internationale activiteiten en in de uitrol van zijn SaaS-service. Het gaat meer bepaald om clouddiensten op vlak van technologie, media, technische infrastructuur en distributiecentra, die het bedrijf aan andere merken en retailers aanbiedt.

 

Er circuleerden al langer hardnekkige geruchten over een nakende beursgang van About You. De Zalando-concurrent realiseerde in het onlangs afgesloten boekjaar 2020-2021 een omzet van zowat 1,2 miljard euro, een toename met 57%. Ook voor het huidige jaar verwacht het Duitse bedrijf een groei van 40 tot 50%.