About You surft mee op tweedehandsgolf

screenshot website About You Duitsland
Foto: screenshot website About You Duitsland

Onlineplatform About You experimenteert met de verkoop van tweedehandskleding: de Zalando-concurrent biedt in de Duitse webshop zo’n 30.000 tweedehandsreferenties aan.

 

Vooral luxemerken 

In alle stilte is About You gestart met de verkoop van tweedehands, in navolging van rivaal Zalando en zelfs fast-fashionspelers zoals H&M Group. Op de Duitse website is vanaf nu, wat verstopt tussen de andere kledingcategorieën, de rubriek ‘Second Love’ te vinden. 


In eerste instantie zijn op de site zo’n dertigduizend artikelen terug te vinden, vooral van luxemerken zoals Valentino, Balenciaga en Prada. Het modeplatform zou daarvoor de samenwerking zijn aangegaan met de gespecialiseerde Duitse speler Vite EnVogue, weet TextilWirtschaft. Voorlopig zijn de items daarom ook nog niet buiten de Duitse thuismarkt te koop.


Tweedehands is een heuse trend in het modelandschap: tegen 2025 zal de markt van ‘pre-loved’ kleding naar verwachting die van fast-fashion hebben ingehaald. In Europa schat e-commercevakvereniging CBCommerce dat tweedehands zelfs anderhalf keer zo groot wordt, terwijl Amerikaanse marktleider The RealReal uitgaat van een groei tot 64 miljard dollar wereldwijd. Steeds meer merken en retailers stappen ook mee in het verhaal om zo hun ecologische voetafdruk te verlagen – een belofte die veel bedrijven inmiddels hebben gedaan.