Ace & Tate werkt aan uitbreiding in Duitsland

Ace & Tate werkt aan uitbreiding in Duitsland

Ace & Tate werkt aan uitbreiding in Duitsland

De Nederlandse brillenketen Ace & Tate gaat de komende maanden fiks uitbreiden in Duitsland. Het aantal fysieke winkels moet er binnen korte tijd groeien naar tien. Momenteel heeft de keten slechts één filiaal in Duitsland.

Groeiende markt

Ace & Tate is van oorsprong een webwinkel, die fysieke filialen opent om zo de zichtbaarheid van het merk verder te vergroten. Duitsland is op dat vlak een logische keuze, aangezien de markt daar 5,8 miljard euro waard is en elk jaar nog verder groeit.

 

Het enige filiaal van Ace & Tate in Duitsland bevindt zich in Berlijn. Daarnaast heeft de keten met twee vestigingen in Amsterdam en één in Rotterdam en Utrecht ook vier winkels in Nederland. In België is er sinds kort een showroom te vinden in Antwerpen.

 

Volgens het Zentralverbands der Augenoptiker und Optometristen, de vereniging van Duitse opticiens, hebben online winkels momenteel 3,7% van de brillen- en lenzenverkoop in handen in het land. Schattingen stellen dat het aandeel van de online verkoop de komende jaren nog kan oplopen naar ongeveer tien procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.