ACM legt Bever, Coolcat en 3 anderen 590.000 euro boete op

ACM legt Bever, Coolcat en 3 anderen 590.000 euro boete op

ACM legt Bever, Coolcat en 3 anderen 590.000 euro boete op

De Autoriteit Consument & Markt heeft vijf webwinkels beboet, omdat die de regels hebben overtreden rond de annulering van de aankoop door de klant. De klanten werden daarbij te weinig geïnformeerd over hun rechten.

590.000 euro

De webwinkels die een boete moeten betalen zijn Bever, Coolcat, Kiesdejuistesportbh, Hipvoordeheb en Shoebaloo. In totaal moeten ze een bedrag neertellen van 590.000 euro. De grootste boete is voor Coolcat, dat 220.000 euro moet afdragen.

 

“Webwinkels moeten de rechten van consumenten respecteren als zij binnen de bedenktijd van hun aankoop afzien. Doen zij dat niet, dan overtreden zij de basisregels voor webwinkels. Dat is slecht voor het vertrouwen van consumenten online. Maar het is ook slecht voor webwinkels die zich wel aan de regels houden. Daarom treden wij hiertegen op”, aldus Henk Don, bestuurslid van de ACM.

 

Bovendien betaalden Bever en Coolcat ook niet altijd de bezorgkosten terug. Bij het annuleren van een aankoop hebben klanten recht op het volledige aankoopbedrag, inclusief bezorgkosten. Bovendien mag er enkel terugbetaald worden in de vorm van een tegoedbon indien de klant daar zijn expliciete goedkeuring voor heeft gegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.