Action en C&A cirkelen rond Franse La Halle

Action en C&A cirkelen rond Franse La Halle

Action, C&A en Orchestra worden genoemd als kandidaat-overnemers van een aantal winkels van de noodlijdende Franse textielverkoper La Halle.

La Halle weggedrukt door goedkope concurrentie

Bij La Halle aux Vêtements wordt het hakmes bovengehaald: van de 620 verkooppunten in Frankrijk gaan er 174 dicht, waardoor 1.500 arbeidsplaatsen sneuvelen. Naast jobs in de winkels zou het gaan om banen in de logistiek en op het hoofdkantoor. Op die manier wil eigenaar Vivarte de trein weer op de rails krijgen. Ook bij andere takken van Vivarte wordt trouwens gesaneerd, al zijn de inspanningen daar kleiner.

 

La Halle stond al een tijd onder druk van ketens als Primark, Zara en H&M, die met lagere prijzen uitpakten: in 2013 sloot de keten al 190 verkooppunten. Om zich daartegen te verweren, besloot de Franse groep dit marktsegment te verlaten en te opteren voor een duurder gamma, dat zou worden gekoppeld aan een verhuizing van de winkels van de invalswegen langs grote steden naar de stedelijke centra. De klanten volgden echter niet.

 

Overname past in expansieplannen Action

Volgens de Franse website FashionMag heeft de Nederlandse discountketen Action zich aangemeld om een zestigtal winkels over te nemen. Een overname zou passen in de expansiepolitiek van de keten in Frankrijk: “In 2015 gaan we opnieuw een groot aantal winkels openen in Frankrijk, Duitsland, België en Nederland”, klonk het eind april bij de presentatie van de jaarcijfers over 2014. Vorig jaar breidde de onderneming haar netwerk in Frankrijk al uit van 13 naar 52 winkels.

 

Andere namen die door FashionMag genoemd worden als kandidaat-overnemer van een aantal winkels, zijn die van C&A en van kinderkledingverkoper Orchestra. Dat Vivarte zijn sociaal plan tegen midden augustus wil voorleggen, kan de zaken bespoedigen.

Tags: