A.F. Vandevorst houdt ermee op

A.F. Vandevorst houdt ermee op
Foto: A.F. Vandevorst (Facebook)

Het Belgische modelabel A.F. Vandevorst verdwijnt zeer binnenkort. Het label is het levenswerk van het Antwerpse modekoppel An Vandevorst en Filip Arickx.

 

Digitalisering

22 jaar na de creatie van het modelabel trekken Vandevorst en Arickx de stekker eruit. De lente- en zomercollectie die momenteel in de rekken hangt, wordt meteen ook de laatste: op 29 februari, tijdens de Parijse modeweek, volgt er nog een afscheidsfeest om personeel en fans te bedanken en dan is het definitief over & out. Het modelabel heeft een winkel op de Lombardenvest in Antwerpen: naar alle waarschijnlijkheid zal ook die dan de deuren definitief sluiten.

 

 

"De dynamiek in de modewereld is veranderd. We zijn tot de conclusie gekomen dat we niet langer hetzelfde niveau van creativiteit kunnen bereiken, ons kunnen concentreren op het vertellen van verhalen in plaats van op het product zelf en te werken op de manier die ons altijd heeft onderscheiden. Natuurlijk moeten we evolueren, de wereld gaat verder. Maar het is een minder aantrekkelijke wereld voor ons. Met digitale evolutie is alles veranderd. Exclusiviteit, intimiteit zijn er niet meer”, citeert Het Nieuwsblad het echtpaar.

 

Voor ze aan hun gezamenlijk project begonnen, werkte Arickx bij de Belgische ontwerper Dirk Bikkembergs. Vandevorst van haar kant was gedurende een zestal jaar de assistent van Dries Van Noten.