Alibaba neemt participatie in Turkse moderetailer | RetailDetail

Alibaba neemt participatie in Turkse moderetailer

Alibaba neemt participatie in Turkse moderetailer
Shutterstock.com

Alibaba wordt de nieuwe strategische partner van Trendyol, een van de bekendste e-commercebedrijven in Turkije. De Chinese retailgroep versterkt daarmee zijn aanwezigheid in Europa.

 

Groeiende markt

Het Chinese internetbedrijf gaat zijn Turkse partner ondersteunen op het vlak van technologie, onlinehandel, mobiele betalingen, logistiek en internationale contacten en neemt ook een financiële participatie, waarover echter geen details worden vrijgegeven

 

Volgens Michael Evans, voorzitter en bestuurslid bij Alibaba Group, is Turkije een markt met groot potentieel. Het is één van de jongste landen van Europa, met 80 miljoen inwoners en een sterk groeiende e-commerceomzet. Demet Mutlu (foto), oprichtster en CEO van Trendyol, is verheugd omdat Alibaba altijd haar grote voorbeeld was: “Dankzij deze samenwerking krijgen Turkse merken en producenten toegang tot honderden miljoenen klanten.”

 

Trendyol werd opgericht in 2010. Het bedrijf heeft vandaag een marktaandeel van 3,5% met 16 miljoen gebruikers en meer dan 90 miljoen maandelijkse bezoekers. Het is de snelst groeiende e-commercespeler in Turkije. De oprichters en het huidige managementteam blijven aan boord.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.