Amazingkids opent winkels in Duitsland | RetailDetail

Amazingkids opent winkels in Duitsland

Amazingkids opent winkels in Duitsland

Online kinderkledingverkoper Amazingkids wil voor 1 maart twee fysieke winkels in Duitsland openen. De zaken komen in winkelcentra in Kulmbach en Halle.

"Duitsers zijn loyaler dan Nederlanders"

De nieuwe winkel in Kulmbach opent tegenover H&M in het Fritz Einkaufscentrum, dat meer dan 10.000 bezoekers per dag trekt. In Halle bij Leipzig vestigt Amazingkids zich in het Halle Center, goed voor dagelijks 5000 bezoekers. Beide nieuwe zaken krijgen de bestellingen van klanten aangeleverd vanuit Anna Paulowna.

 

Duitsland is goed voor ongeveer 10% van de orders van Amazingkids. De klanten zijn er kritischer maar ook loyaler, ziet directeur Wim Gerssen: "De Duitse koper blijft trouw aan een leverancier wanneer zijn bestellingen doorgaans correct worden uitgevoerd. De Nederlandse klant is wat minder loyaal".

 

Succes door ruime keuze

De groei van het Noord-Hollandse bedrijf komt met name door de combinatie van bestellen op internet en afhalen en passen in de winkel, en de keuze uit negentig merken van kinderkleding: "De klant heeft altijd keuze uit het totale aanbod van de webshop”, aldus de directeur. "Hierdoor kunnen onze winkels rendabel blijven", maakt hij komaf met een logistiek cliché.

 

Amazingkids heeft twee kinderkledingwinkels (in Anna Paulowna en Schagen) en herenkledingwinkel Amenzing in Anna Paulowna. Met zijn zestig medewerkers ontwikkelde Amazingkids zich in tien jaar tijd tot een van de grootste internetbedrijven in kinderkleding. Wim Gerssen startte het bedrijf in 2004 samen met echtgenote Carin.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.