American Apparel sluit alle winkels | RetailDetail

American Apparel sluit alle winkels

American Apparel sluit alle winkels

De Amerikaanse modeketen American Apparel lijkt de handdoek in de ring te gooien. Dat nieuws komt er nadat het Canadese Gildan Activewear als nieuwe eigenaar van het merk werd voorgesteld.

Ook ontslagen bij fabrieken

Gildan Activewear kwam vorige week als nieuwe eigenaar uit de bus van het failliete merk, nadat het een bod had gedaan van 88 miljoen dollar (82,5 miljoen euro). Toen meldde het al dat het niet van plan was om verder te gaan met de 110 winkels van American Apparel. Daardoor verliezen meer dan 3.400 mensen hun baan. Sinds begin deze week is American Apparel ook effectief gestart met het sluiten van de winkels.

 

Oorspronkelijk hadden de Canadezen wel gesteld dat ze rekening zouden houden met de erfenis van het merk en dat een groot deel van de productie in de Verenigde Staten zou blijven, maar nu lijken ze ook terug te komen op die uitspraken. Zo zouden er maar liefst 2.400 van de 3.000 jobs geschrapt worden in de productiefaciliteiten en het hoofdkantoor in Californië.  Gildan laat het meeste van zijn productie in lageloonlanden plaatsvinden en zal dat nu waarschijnlijk ook gaan doen met het merk American Apparel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.