American Apparel sluit alle winkels

American Apparel sluit alle winkels
Shutterstock

De Amerikaanse modeketen American Apparel lijkt de handdoek in de ring te gooien. Dat nieuws komt er nadat het Canadese Gildan Activewear als nieuwe eigenaar van het merk werd voorgesteld.

Ook ontslagen bij fabrieken

Gildan Activewear kwam vorige week als nieuwe eigenaar uit de bus van het failliete merk, nadat het een bod had gedaan van 88 miljoen dollar (82,5 miljoen euro). Toen meldde het al dat het niet van plan was om verder te gaan met de 110 winkels van American Apparel. Daardoor verliezen meer dan 3.400 mensen hun baan. Sinds begin deze week is American Apparel ook effectief gestart met het sluiten van de winkels.

 

Oorspronkelijk hadden de Canadezen wel gesteld dat ze rekening zouden houden met de erfenis van het merk en dat een groot deel van de productie in de Verenigde Staten zou blijven, maar nu lijken ze ook terug te komen op die uitspraken. Zo zouden er maar liefst 2.400 van de 3.000 jobs geschrapt worden in de productiefaciliteiten en het hoofdkantoor in Californië.  Gildan laat het meeste van zijn productie in lageloonlanden plaatsvinden en zal dat nu waarschijnlijk ook gaan doen met het merk American Apparel.