Amsterdam krijgt primeur Clarks Originals | RetailDetail

Amsterdam krijgt primeur Clarks Originals

Amsterdam krijgt primeur Clarks Originals
Het Britse schoenenmerk Clarks heeft in Amsterdam zijn eerste winkel geopend die helemaal in het teken staat van de Clarks Originals-collectie. De komende periode moeten er in verschillende andere Europese steden soortgelijke winkels volgen.

Multimediale schoenbeleving

Dat schrijft Fashion United. De winkel is gevestigd aan de Huidenstraat in het winkeldistrict 9-straatjes. Exploitant is FourtoSix, de importeur van Clarks in de Benelux. Volgens Michael Pao van Clarks Originals moeten ook Antwerpen, Parijs en Kopenhagen dit type winkels krijgen. Deze moeten al in de komende maanden de deuren openen.


Opvallend aan de winkel is vooral de bovenverdieping, die voorzien is van een multimedia-display. Hier moeten de nieuwste modellen getoond worden die in samenwerking met bekende ontwerpers of beroemdheden tot stand zijn gekomen. Het optillen van een schoen zorgt ervoor dat een touchscherm wordt geactiveerd waarop klanten toegang krijgen tot interactieve informatie.

 

Uiteindelijk wil het schoenenmerk de Clarks Originals-winkels naar een groot aantal belangrijke Europese steden brengen. Ook de nieuwe Clarks Sport-collectie zullen in de winkels verkrijgbaar zijn. Clarks heeft al reguliere mono-stores in onder meer Amsterdam, Den Haag, Nijmegen en Eindhoven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).