Amsterdam krijgt primeur Clarks Originals

Amsterdam krijgt primeur Clarks Originals
Het Britse schoenenmerk Clarks heeft in Amsterdam zijn eerste winkel geopend die helemaal in het teken staat van de Clarks Originals-collectie. De komende periode moeten er in verschillende andere Europese steden soortgelijke winkels volgen.

Multimediale schoenbeleving

Dat schrijft Fashion United. De winkel is gevestigd aan de Huidenstraat in het winkeldistrict 9-straatjes. Exploitant is FourtoSix, de importeur van Clarks in de Benelux. Volgens Michael Pao van Clarks Originals moeten ook Antwerpen, Parijs en Kopenhagen dit type winkels krijgen. Deze moeten al in de komende maanden de deuren openen.


Opvallend aan de winkel is vooral de bovenverdieping, die voorzien is van een multimedia-display. Hier moeten de nieuwste modellen getoond worden die in samenwerking met bekende ontwerpers of beroemdheden tot stand zijn gekomen. Het optillen van een schoen zorgt ervoor dat een touchscherm wordt geactiveerd waarop klanten toegang krijgen tot interactieve informatie.

 

Uiteindelijk wil het schoenenmerk de Clarks Originals-winkels naar een groot aantal belangrijke Europese steden brengen. Ook de nieuwe Clarks Sport-collectie zullen in de winkels verkrijgbaar zijn. Clarks heeft al reguliere mono-stores in onder meer Amsterdam, Den Haag, Nijmegen en Eindhoven.

Tags: