Antwerp Fashion Weekend wil stad in grote catwalk veranderen

Antwerp Fashion Weekend wil stad in grote catwalk veranderen

Antwerp Fashion Weekend wil stad in grote catwalk veranderen

Op 1 en 2 oktober vindt in Antwerpen het Antwerp Fashion Weekend plaats. Tijdens die dagen zullen er in de Scheldestad verschillende evenementen plaats vinden die de reputatie van Antwerpen als modestad moeten onderstrepen.

Catwalks doorheen de stad

Het Antwerp Fashion Weekend, een initiatief van Antwerp Retail, begint eigenlijk al op 29 september met de expo ‘Alles is ijdelheid en ergernis van de geest’ van modetalent Ruud Anthoni. Op vrijdag 30 september vindt er een Antwerp Fashion Weekend Congres plaats, waar onder andere Karel Van Eetvelt, Koen Kennis, Annemie Turtelboom en experts uit de mode- en retailwereld komen debatteren over de waarde van mode voor Antwerpen.

 

Op zaterdag en zondag zijn er doorheen de stad dan verschillende catwalks te vinden, waar de nieuwste modetrends worden voorgesteld. Zo komt er een catwalk aan het Wapperplein en aan de Lombardenvest.

 

Ook het ModeMuseum doet zijn duit in het zakje: het museum zal tijdens het weekend toegankelijk zijn voor het grote publiek, dat de tentoonstelling rond Rik Wouters kan komen bekijken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.