Antwerp Fashion Weekend wil stad in grote catwalk veranderen

Antwerp Fashion Weekend wil stad in grote catwalk veranderen

Op 1 en 2 oktober vindt in Antwerpen het Antwerp Fashion Weekend plaats. Tijdens die dagen zullen er in de Scheldestad verschillende evenementen plaats vinden die de reputatie van Antwerpen als modestad moeten onderstrepen.

Catwalks doorheen de stad

Het Antwerp Fashion Weekend, een initiatief van Antwerp Retail, begint eigenlijk al op 29 september met de expo ‘Alles is ijdelheid en ergernis van de geest’ van modetalent Ruud Anthoni. Op vrijdag 30 september vindt er een Antwerp Fashion Weekend Congres plaats, waar onder andere Karel Van Eetvelt, Koen Kennis, Annemie Turtelboom en experts uit de mode- en retailwereld komen debatteren over de waarde van mode voor Antwerpen.

 

Op zaterdag en zondag zijn er doorheen de stad dan verschillende catwalks te vinden, waar de nieuwste modetrends worden voorgesteld. Zo komt er een catwalk aan het Wapperplein en aan de Lombardenvest.

 

Ook het ModeMuseum doet zijn duit in het zakje: het museum zal tijdens het weekend toegankelijk zijn voor het grote publiek, dat de tentoonstelling rond Rik Wouters kan komen bekijken.