Antwerp Fashion Weekend wil stad in grote catwalk veranderen

Antwerp Fashion Weekend wil stad in grote catwalk veranderen

Antwerp Fashion Weekend wil stad in grote catwalk veranderen

Op 1 en 2 oktober vindt in Antwerpen het Antwerp Fashion Weekend plaats. Tijdens die dagen zullen er in de Scheldestad verschillende evenementen plaats vinden die de reputatie van Antwerpen als modestad moeten onderstrepen.

Catwalks doorheen de stad

Het Antwerp Fashion Weekend, een initiatief van Antwerp Retail, begint eigenlijk al op 29 september met de expo ‘Alles is ijdelheid en ergernis van de geest’ van modetalent Ruud Anthoni. Op vrijdag 30 september vindt er een Antwerp Fashion Weekend Congres plaats, waar onder andere Karel Van Eetvelt, Koen Kennis, Annemie Turtelboom en experts uit de mode- en retailwereld komen debatteren over de waarde van mode voor Antwerpen.

 

Op zaterdag en zondag zijn er doorheen de stad dan verschillende catwalks te vinden, waar de nieuwste modetrends worden voorgesteld. Zo komt er een catwalk aan het Wapperplein en aan de Lombardenvest.

 

Ook het ModeMuseum doet zijn duit in het zakje: het museum zal tijdens het weekend toegankelijk zijn voor het grote publiek, dat de tentoonstelling rond Rik Wouters kan komen bekijken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.