Antwerpse Nationalestraat mag twee nieuwe winkels verwelkomen

Antwerpse Nationalestraat mag twee nieuwe winkels verwelkomen

De Nationalestraat in Antwerpen mag de komende weken twee nieuwe winkels verwachten. Het modemerk So Antwerp opent er tot het einde van de maand een pop-upwinkel en met F.A.A.M. opent er een nieuwe ecoshop.

Ecologische mode

So Antwerp is het label van onderneemster Liesbeth Peeters, die al vijf jaar een winkel had in de Lombardenvest. Nu wordt het merk vooral via groothandels verdeeld naar andere boetieks, maar Peeters opent ook regelmatig pop-ups in Antwerpen en Knokke. Tot en met 29 oktober is de winkel te vinden aan de Nationalestraat 19.

 

Op 15 oktober opent in de Nationalestraat 65 dan weer F.A.A.M., een winkel waar voornamelijk ecologische mode wordt verkocht. Onderneemsters Froya Deryckere en Adinda De Raedt springen zo in het gat dat werd achtergelaten door de sluiting van Today is a good day.

 

De twee initiatiefneemsters lanceerden zes jaar geleden al hun eigen kledinglabel Froy & Dind, dat voor een deel ook te vinden zal zijn bij F.A.A.M. Wel zal de winkel ook collecties verkopen van andere merken, zoals Braintree, Armed Angels en Wunderwerk. Vanaf januari zal er ook een eigen mannencollectie in de winkel liggen.